21 Ekim 2024

Bakan açıkladı: Emekliler ücretsiz tatil yapacak!

0

Emekliler için 15 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arasında yurtlarda 7 gün konaklama imkanı sunulacak. Bu kapsamda Türkiye’nin popüler tatil bölgeleri olan Antalya, Aydın, Balıkesir, İzmir ve Muğla’daki KYK yurtları incelendi.

EMEKLİLER ÜCRETSİZ TATİL YAPABİLECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun (KYK) belirli yurtlarının bu yaz emeklilere ücretsiz konaklama imkanı sağlayacağını açıkladı.

Milyonlarca emekli, Akdeniz ve Ege’nin popüler turizm bölgelerinde ücretsiz tatil yapma fırsatına sahip olacak ve özel kartlarla alışverişlerinde %15’e varan indirimlerden faydalanabilecek.

Bu bağlamda, Akdeniz ve Ege’nin en çok tercih edilen tatil destinasyonları emeklilere kapılarını ücretsiz olarak açacak. Emekliler, deniz, kum ve güneşin tadını çıkarırken, aynı zamanda bölgenin kültürel ve tarihi zenginliklerini keşfetme şansına sahip olacaklar.

DETAYLAR NETLEŞESECEK

Tüm illerin bu kapsama dahil edilip edilmeyeceği, kaç yatak kapasitesinin sunulacağı ve önceliğin çalışmayan emeklilere verilip verilmeyeceği gibi detaylar kısa süre içinde netleştirilecek.

Emeklilerin 15 Temmuz-15 Ağustos arasında yurtlarda 7 gün konaklaması planlanırken, Türkiye’nin gözde tatil şehirleri olan Antalya, Aydın, Balıkesir, İzmir ve Muğla’daki KYK yurtları incelendi. Bu beş ilde toplamda yaklaşık 65 bin yatak kapasiteli 62 KYK yurdu bulunuyor.

Bu yurtların büyük bir kısmı, Alanya, Çeşme, Fethiye, Ayvalık ve Kuşadası gibi sahil beldelerinde yer alıyor.

Muğla’nın Fethiye, Ortaca, Milas, Antalya’nın merkez, Alanya, Manavgat, Kumluca, Gazipaşa, Serik, Aydın’ın Kuşadası, İzmir’in Çeşme, Urla, Bergama, Bayındır, Balıkesir’in Bandırma, Burhaniye, Manyas, Ayvalık ve Gönen gibi turistik ilçelerindeki KYK yurtları bu yaz emeklileri ağırlayacak.

Tatil beldelerindeki otellerin konaklama fiyatları ile kıyaslandığında, emekliler için on binlerce hatta yüz binlerce TL değerinde bir tatil bütçesi ayrıldı.

Sezon ortasında Çeşme’de gecelik kişi başı konaklama fiyatı tesisin kalitesine ve yıldızına göre 3 bin ila 20 bin TL arasında değişiyor. Bu fiyatlar, diğer tatil bölgelerinde de benzer yüksek seviyelerde seyrediyor.

ALIŞVERİŞLER DE İNDİRİMLİ OLACAK

Ayrıca emeklilere yönelik kart uygulaması kapsamında, zincir marketler ve giyim mağazaları için indirimli alışveriş imkanları sunulacak. Emekli vatandaşlar, Troy özellikli fiziki kartlarla sisteme dahil olan eczane, market ve giyim mağazalarından %5-15 arasında değişen indirimlerle alışveriş yapabilecekler.

ALINTI: KAMU SON HABER

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir