24 Ekim 2024

Kredi kartı kullananlar dikkat! Bugünden itibaren başlıyor

0

AK Parti’nin hazırladığı yeni tasarıyla, 100 bin TL’nin üzerinde kredi kartı limiti bulunan vatandaşların her yıl Ocak ayında 750 TL Savunma Sanayii Katkı Payı ödemesi gerekecek. Bu yeni uygulama, kredi kartlarına getirilen katkı payı konusunda tartışmaları da beraberinde getirirken, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başka bir düzenlemeyi de hayata geçirmesi bekleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Orta Vadeli Program (OVP) sunumunda vurguladığı kredi kartı ile ilgili yapılacak değişiklikler bugünden itibaren resmen başlayacak.

MEHMET ŞİMŞEK SİNYALİ VERDİ

Mehmet Şimşek, kredi kartı limitlerine yönelik düzenlemelerin sinyalini, 2025-2027 dönemini kapsayan OVP’de vermişti. Bu kapsamda, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Risk Merkezi veri setlerinin entegrasyonu sağlanacak.

LİMİTLER BU SEVİYEYE DÜŞÜRÜLECEK

Gelirine göre yüksek kredi kartı limitine sahip olan bireylerin limitleri düşürülmeye başlanacak. Artık bir kişinin mevcut gelirinin en fazla dört katı kadar kredi kartı limiti verilebilecek. Örneğin, 17.200 TL aylık kazanan bir çalışanın kredi kartı limiti en fazla 68.800 TL olabilecek. Ayrıca, yeni Savunma Sanayii Katkı Fonu uygulamasıyla, pek çok vatandaş kendi isteğiyle kredi kartı limitlerini indirmeye başladı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir