21 Ekim 2024

Samsun’da denizde nefes kesen kovalamaca!

0

Samsun’un Canik ilçesinde kaçak avcılık yaptığı tespit edilen ve denizdeki kovalamaca sonucu yakalanan tekne sahibine 66 bin 114 lira cezai işlem uygulandı.

HALATLARI KESTİ

Samsun Emniyeti Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ekipleri, gece saat 00.40 sıralarında Karadeniz açıklarında Y.M. isimli teknenin seyir fenerlerini açmadan, yasak zamanda çift algarna ile salyangoz avcılığı yaptığı ihbarı üzerine harekete geçti. Polisin ışıklı ve sesli uyarılarına rağmen kaçan tekne sahibi, çift algarnanın halatlarını keserek denize bıraktığı ve plakasını kapattığı tespit edildi.

SALYANGOZLAR DENİZE DÖKÜLDÜ

Denizde yaşanan kovalamaca sonucu yakalanan tekne sahibine 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu çerçevesinde belirlenen suçlardan toplam 66 bin 114 idari para cezası uygulandı. Teknede bulunan 3 çuval deniz salyangoz denize döküldü.

Polis, tekneye diğer gerekli cezai işlemlerin uygulanması için dur ikazına uymayarak ve seyir fenerini açmadan seyir halinde olduğundan Liman Başkanlığı’na, algarnayı bıraktığı için denizi kirletmekten Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bildirdi.

FİKİR İŞÇİSİ: ELVAN İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir