25 Ekim 2024

Kredi kartı yapılandırması ne zaman başlayacak?

0

Yaşam şartları ve değişen ekonomik dengeler vatandaşları kredi kartı kullanımına mecbur ediyor. Bununla birlikte kredi kartını uygulanan komisyon tutarlarının da bazı alanlarda yükselmesi günlük harcamalarında kredi kartı kullanan vatandaşların kart borçlarının katlanmasına sebebiyet verebiliyor. Bu kapsamda bankalar tarafından kredi kartı borçlarına yapılandırma imkanı sunulacak. Peki kredi kartı borcuna yapılandırma başvurusu nasıl yapılır?

HANGİ BANKALAR YAPILANDIRMA SAĞLIYOR?

Kredi kartı borcunu ödemekte ekonomik olarak zorlanan ve birikmiş kredi kartı borclari bulunan vatandaşlar için yapılandırma fırsatı sunuluyor.Yapılandırma hizmetini sunan bankalar arasında ziraat Bankası, vakıfbank, Halkbank, Akbank, İş Bankası yer alıyor.

Adaşlar şubeye giderek kredi kartı ve ihtiyaç kredisini ödeyemedi borçu 60’a kadar yeniden vadeli yaptırabiliyor. Kredi kartı borç yapılandırması uygulanan faiz oranı şu an için %3.11

Ancak bu kapsamda bankacılar faizin düşmesi kapsamında vatandaşların yeni oranlardan tekrar yapılandırmaya gidebileceğini vurguluyor yapılandırma için faiz oranı belirlenirken Merkez Bankası’nın referans faizi dikkate alınıyor.

YÜRÜRLÜĞE NE ZAMAN GİRECEK?

Bireysel kredi kartlarına uygulanan azami akdi faiz oranları kredi kartı dönem borcuna göre referans oranına bağlı olarak farklılaştırılırken belirlenecek oranlar 24 ekim’de açıklanacak. Bununla birlikte bir Kasım’da da yürürlüğe girecek.

Referans oranının aynı kalması halinde azami aktif faiz oranları dönem borçu 25.000 TL’nin altında olan kredi kartları için %3.50 25.000 ila 150.000 TL dönem borcu olan kredi kartlarında ise %4.25 ve 150.000 TL’nin üzerindekiler ise %4.75 olacak

YARARLANMAK İÇİN ÖN KOŞULLAR NELER?

Sabah’tan Dilek Güngör’ün haberine göre; Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu , bireysel kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borcunu ödeyemeyenler için 60 aya kadar yapılandırma imkânı getirmişti. Dönem borcunun asgari tutarını ödeyemeyenler, kredi kartı borç bakiyelerini 60 aya kadar taksitlendirebiliyor. Her aya düşen taksit miktarı, ilgili ayın asgari ödeme tutarına ekleniyor. Kredi kartında yapılandırılan tutarın dışında kalan bakiyenin kullanımına devam edebiliyor. Yapılandırılan borcunun en az yarısı ödeninceye kadar ilgili bankadaki kartı limiti artırılamıyor. İhtiyaç kredilerinde de ödeme 30 günden fazla gecikirse 60 aya kadar yapılandırılabiliyor. 1 yıl içinde başvurmak şart.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir