25 Ekim 2024

İslam Memiş tarih vererek uyardı: Elinde altını olanlar dikkat

0

Son dönemlerde yaşanan ekonomik gelişmelerin ışığında altın fiyatlarındaki değişimin ne olacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor elinde birikimi olan ve altını değerlendirmek isteyen vatandaşlar altını bozdurmak için en uygun zamanı merak ederken bu kapsamda finans analizi İslam memiş‘ten kritik açıklamalar geldi.

A Haber’de yer alan habere göre, finans analisti İslam Memiş piyasalara dair değerlendirmesinde “Altın fiyatları haftaya sakin, iyimser başladı. Yükseliş hızı biraz kesildi. Kar satışlarının devamını bekliyorum. Özellikle aşağıda ons altın tarafında 2580 dolar destek seviyesi var. Buraları tekrar beklemeye devam ediyoruz. Tabii ki gözlerimiz Ortadoğu’da. Buradan gelecek haber akışları piyasaları olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Bir kaygı yaratıyor piyasalarda. Ancak yine o düşüş beklentimiz, o baskılanma beklentimiz devam ediyor. Geçen hafta da sert bir şekilde gerilemiş, düşmüştü. Bu gerilemenin tekrar devam etmesini bekliyoruz. 2580-2680 dolar aralığı bu haftanın takip edeceğimiz bant aralığı.’’ şeklinde konuştu.

YÜKSELİŞİN KALICI OLMASI BEKLENİYOR

Ünlü isim açıklamalarında gram altına da dikkat çekerek, ‘’Gram altın tarafında takip edeceğimiz bant aralığı 2980-3080 lira aralığı. Bu tarafta yükselişlerin kalıcı olmasını beklemiyoruz. O yüzden özellikle bu hafta hem Avrupa Merkez Bankası hem Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz kararları var. Muhtemelen yine hafta boyunca yükseliş hızının kesildiği, biraz daha hafta sonunadoğru haftanın son işlem gününde aşağı yönlü hareketlerini hızlandıracak bir altın fiyatı karşımızda var.’’ dedi.

Memiş, ‘’Gümüş çok konuşulmasa da altını tahtın eden değerli bir emtia oldu bu yıl. Gümüşün gram fiyatı yüzde 52 civarında, altının gram fiyatı yüzde 48 civarında kazandırdı. Şu anda gümüşün ons fiyatı 31.50 dolar seviyesinde gümüşün gram fiyatı 34 lira 73 kuruş seviyesinde. Burada da aşağı yönlü hareketlerde 30 dolar destek seviyesini takip edeceğiz. Gram tarafında da 33.50-33 gibi destek seviyelerini takip edeceğiz. Bu tarafta da kar satışları beklentimiz devam ediyor.’’ ifadelerini kullanırken, altın borcu olan vatandaşlara da uyarılarda bulundu.

‘BU YIL BORÇLANMAYIN’ UYARISI

İslam Memiş ‘’Altın borcu olanlar çok dikkat etmesi lazım. Mümkünse 2025 yılı için altın borçlanılmamalı. Eğer borçlanma zorunlu olan vatandaşlarımızın da o 4 bin 500 lirayı kafasına kazıması lazım. Yani bir maliyet hesabı yapması lazım. Dünya ekonomileri iyi bir yere gitmiyor yani artık küresel piyasalarda biraz daha savaş riskleri ön planda olduğu için biraz daha temkinli olmakta fayda var, dikkat etmekte fayda var. Genel tabloya baktığımız zaman hani varlıklarımızın miktarını biraz daha artırmak, fiyatıyla çok ilgilenmemek daha isabetli olur.’’ ifadelerini kullandı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir