26 Ekim 2024

17 Ekim Perşembe Samsun hava durumu

0

Yapılan son değerlendirmelere göre: Bölge genelinin çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Yağışların; Samsun, Sinop, Kastamonu ve Ordu kıyı kesimlerinde gün boyu yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kıyı kesimlerde 4 ila 6, iç kesimlerde 6 ila 8, yer yer 10 derece düşüş bekleniyor. Mevsim normalleri ve altında seyredecek.

RÜZGAR: Batı ve kuzey batılı yönlerden orta kuvvette, kıyı kesimlerde yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Bölgemiz genelinde devam eden aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; Samsun, Sinop, Kastamonu ve Ordu kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ani sel, Su baskını, Yıldırım, Yağış anında kuvvetli rüzgar, Ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DENİZ (FIRTINA) UYARISI: Rüzgarın, Doğu Karadeniz’in batısında (Sinop-Ordu arası) bugün sabah saatlerinden itibaren batı ve kuzey batılı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektadir. Fırtınanın; yarın (Cuma) akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın bölgemiz genelinde batı ve kuzey batılı yönlerden kıyı kesimlerde kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (40-60 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ağaç ve direk devrilmesi, Çatı uçması vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

SAMSUN MERKEZ VE İLÇELERDE HAVA DURUMU

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir