26 Ekim 2024

Listede Samsun da var! Sıcaklıklar 12 derece birden düşüyor

0

SAMSUN’A KAR UYARISI 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu tahminlerini yayımladı. Rapora göre; İstanbul, Kocaeli, Ankara, Eskişehir, Nevşehir, Bolu, Düzce, Sinop, Zonguldak, Amasya, Artvin, Samsun, Trabzon, Erzurum, Kars, Van, Diyarbakır, Siirt ve Şanlıurfa’da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’da ise kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre; yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi, Doğu Anadolu (Malatya hariç) ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun doğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Sakarya çevrelerinde kuvvetli olması beklenen yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

SAMSUN İÇİN UYARILAR PEŞ PEŞE

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Bölgemiz genelinde devam eden aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; Samsun, Sinop, Kastamonu ve Ordu kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ani sel, Su baskını, Yıldırım, Yağış anında kuvvetli rüzgar, Ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DENİZ (FIRTINA) UYARISI: Rüzgarın, Doğu Karadeniz’in batısında (Sinop-Ordu arası) bugün sabah saatlerinden itibaren batı ve kuzey batılı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektadir. Fırtınanın; yarın (Cuma) akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın bölgemiz genelinde batı ve kuzey batılı yönlerden kıyı kesimlerde kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (40-60 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ağaç ve direk devrilmesi, Çatı uçması vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir