27 Ekim 2024

81 ile gönderildi: MEB’den okul saati genelgesi

0

Genelgede, il bazlı ders saati başlangıç saatlerini belirlemenin valiliklerin yetkisi dahilinde olduğu hatırlatıldı ve okullardaki ders saatleri planlanırken gün doğumu, gün batımı ve toplumsal şartların göz önünde bulundurulması gerektiği vurgulandı.

EĞİTİMİ AKSATMAYACAK ŞEKİLDE DÜZENLENECEK

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla gönderilen genelgede, derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenmesi ve öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için gerekli tüm tedbirlerin alınması istendi.

Genelgede ayrıca, mevcut ileri saat uygulamasının sürdürüldüğü ve ders yılının 180 iş gününden az olmaması gerektiği belirtildi.

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ve Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yer alan ilgili hükümlere değinilen genelgede, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre günlük çalışma saatlerini belirleme yetkisinin illerde valiliklere verildiği aktarıldı.

Gün doğumu ve batımı ile toplumsal şartlar göz önünde bulundurularak okullardaki ders saatlerinin planlanması, derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenmesi ve öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için gerekli tüm tedbirlerin alınması gerektiği ifade edildi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir