18 Ekim 2024

18 Ekim Cuma Samsun hava durumu

0

Yapılan son değerlendirmelere göre: Bölge genelinin çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Yağışların kıyı kesimlerde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Batı ve kuzey batılı yönlerden orta kuvvette, kıyı kesimlerde yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına (30-50 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Bölgemiz genelinde devam eden aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kıyı kesimlerde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ani sel, Su baskını, Yıldırım, Yağış anında kuvvetli rüzgar, Ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DENİZ (FIRTINA) UYARISI: Rüzgarın, Doğu Karadeniz’in batısında (Sinop-Ordu arası) batı ve kuzey batılı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektadir. Fırtınanın; akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Zirai Don Uyarısı: 19 Ekim 2024 Cumartesi gününü, 20 Ekim 2024 Pazara bağlayan gece başlamak üzere Bölgemizin iç kesimlerinde zirai don olayı bekleniyor. Zirai don riskinin gelecek hafta ortasına kadar devam edeceği tahmin edildiğinden tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları, tahmin ve uyarılarımızı dikkatle takip etmeleri önem arz etmektedir.

SAMSUN MERKEZ VE İLÇELERDE HAVA DURUMU

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir