18 Ekim 2024

Borçluları sevindiren gelişme!

0

Yeni düzenleme, borç ödemekte zorlanan vatandaşlar için önemli bir kolaylık sağlıyor. Karar, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi ve özellikle Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank gibi kamu bankaları yapılandırma işlemlerine başladı. Özel bankalar da bu sürece dahil oldu.

60 AYA KADAR TAKSİTLENDİRME

Kredi kartı borçları için borçlulara 60 aya kadar taksitlendirme imkanı tanınıyor. Asgari ödeme tutarını karşılayamayanlar bu düzenlemeyle borçlarını uzun vadede ödeme fırsatına kavuşacak. İhtiyaç kredisi borçları için de gecikmiş ödemelerde 60 aya kadar yapılandırma sağlanabilecek.

Ancak bu fırsattan yararlanabilmek için borçluların belirlenen süre zarfında başvuru yapması gerekiyor. Detaylar ortaya çıktı.

24 EKİM’DE AÇIKLANACAK

Faiz oranları, borcun büyüklüğüne göre değişiklik gösterecek. Örneğin, 25 bin TL’nin altında borcu olanlar için yüzde 3,50, 25 bin TL ile 150 bin TL arası borçlar için yüzde 4,25, 150 bin TL’nin üzerindekiler için ise yüzde 4,75 faiz oranı uygulanacak. Ayrıca, nakit çekim ve kullanımda azami faiz oranı yüzde 5 olarak belirlendi.

24 Ekim’de açıklanacak bu oranlar, 1 Kasım’dan itibaren yürürlüğe girecek.

1 YIL İÇİNDE BAŞVURU YAPAN BORÇLULAR YARARLANACAK

İhtiyaç kredisi borçları için de 30 günden fazla gecikmiş ödemelerde, ek kredi verilmeden 60 aya kadar yapılandırma yapılabilecek. Ancak bu fırsattan yararlanabilmek için borçluların bir yıl içinde başvuru yapmaları gerekiyor.

Ekonomist Faruk Erdem, yapılandırmanın 60 aylık uzun vadede olmasının borçlular için avantajlı olduğunu belirtti. Ancak faizlerin gelecekte düşmesi durumunda, borçlulara yeniden yapılandırma yapma imkanı sunulması gerektiğini ifade etti.

Bu sayede, faizler düştüğünde taksitlerin de düşürülebileceğini hatırlattı. Erdem ayrıca, eski yapılandırmalarda kredi kartlarının kapatıldığını ancak yeni düzenlemeyle bu durumun ortadan kalktığını ve kartların aktif kalabileceğini söyledi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir