18 Ekim 2024

Samsun’da grev ilanı duraklara asıldı!

0

SAMULAŞ’IN GREV KARARI DEVREDE 

Demiryol-İş Sendikası ile SAMULAŞ arasında uzun zamandır sürdürülen ve son olarak gerçekleştirilen görüşmenin ardından yine anlaşma çıkmayınca alınan grev kararı devreye girdi. Demiryol-İş Sendikası, SAMULAŞ hizmet binasına grev ilanını asarak süreci başlattı.

OTOBÜS VE TRAMVAY DURAKLARINA DA ASILDI 

Öte yandan, grev ilanları otobüs ve tramvay duraklarına da asıldı. 

SAMSUN’DA TRAMVAYLAR ÇALIŞMAYACAK MI? 

Grevin başladığı andan itibaren SAMULAŞ’a bağlı toplu taşıma araçlarında seferlerin yarı yarıya düşürüleceği ifade edildi. 

UYUŞMAZLIK ÇÖZÜLEMEDİ

Asılan yazıda, “Sendikamız ile Samsun Proje Ulaşım İmar İnşaat Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında sürdürülen 4. dönem işletme toplu iş sözleşmesi görüşmeleri uyuşmazlıkla sonuçlanmıştır. Samsun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce atanan resmi arabulucu süresi içinde de uyuşmazlık çözülememiş olduğundan 6356 sayılı kanun hükümleri uyarınca haklı taleplerimizi kabul ettirebilmek için 15 Ekim 2024 tarihinde sendikamız yönetim kurulu tarafından SAMULAŞ iş yerlerinde grev kararı alınmıştır. Keyfiyet, 6356 sayılı kanunun 60. maddesi gereğince ilan olunur. Grev gün ve saat ayrıca duyurulacaktır” denildi.

RESMİ EVRAKLAR TESLİM EDİLDİ

İlanın asılmasının ardından Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanı Feyzullah Duman ve sendika yetkilileri dün İŞ-KUR’a giderek grev kararının bulunduğu resmi evrakları teslim etti.  

NE OLMUŞTU?

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden olumlu sonuç almak umuduyla bir araya gelen Demir-Yol İş Sendikası’na bağlı SAMULAŞ işçileri, verilen teklife sıcak bakmamıştı. Sendika Şube Başkanı Feyzullah Duman, taraflar arasında uzlaşma sağlamaya çalışırken, işçilerin çoğunluğu teklif edilen ücret ve hakların yetersiz olduğunu savunmuştu. Bu gelişmeler üzerine sendika anket yapmıştı. Ankete katılan 600 işçiden yüzde 91’i grev yapılması için karar verirken, yüzde 8.8’i masada uzlaşılsın demişti. Anketten çıkan sonuç, Demiryol-İş Sendikası Genel Merkezi’ne gönderilmişti. Ardın ise resmi karar çıkmıştı. Grevin başladığı andan itibaren SAMULAŞ’a bağlı toplu taşıma araçlarında seferlerin yarı yarıya düşürüleceği ifade edilmişti.  

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir