20 Ekim 2024

Samsun’da vekalet yoluyla kesilen kurbanlıklar yüz binlere ulaşıyor!

0

Samsun İl Müftülüğü’nde gerçekleştirilen toplantıda il ve ilçe Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) şubelerinin 2024 yılı vekaletle kurban organizasyonunda çalışma sistemi ile yaz Kur’an kurslarına dair yapılacak olan hazırlıklar konuşuldu.

AKBULUT DA KATILDI

Samsun İl Müftülüğü ile il ve ilçe TDV şubelerinin 2024 yılı vekaletle kurban organizasyonunda çalışma sistemi  ve sonrasında açılacak olan Yaz Kur’an Kurslarıma dair yapılacak olan hazırlıkların konuşulduğu toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut konuşmacı olarak katıldı. 

HEDEF KİTLE GENİŞLİYOR

İl Müftülüğü Çok Amaçlı Salon’da Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantının açılışında İl Müftüsü Seyfullah Çakır, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hizmet sunduğu hedef kitlesinin genişlediğine dikkat çekerek, “Diğer taraftan da hizmet kalitesini artırıyor elhamdülillah. Başkanlığımızın yüz akı iki hizmeti olan ‘Vekâletle Kurban Organizasyonu ve 2024 Yılı Yaz Kur’an Kursları’ çalışmalarımızda verimli hizmetler sunabilmek amacıyla toplandık. Kurban, ilk insandan günümüze çeşitli şekillerde hemen hemen her toplumda ve inançta yer bulan ve ancak Hz. İbrahim vesilesiyle İslam’da en güzel biçimini alan, özü itibariyle bireysel bir eylem olmakla birlikte sonuçları bakımından toplumsal boyuta sahiptir” dedi.

CAMİLER ŞENLENECEK

Aynı dönemde yaz Kur’an kurslarının da açılacağını sözlerine ekleyen Çakır, “Hayatının başlangıç dönemlerinde ve gençlik döneminde dini değerleriyle cami ve Kur’an kurslarımızda buluşacak olan çocuklarımız bize gelecek, camilerimizi şenlendirecek. Bizler gerek mekânlarımız gerekse personelimiz olarak tüm hazırlıklarımızı tamamlamış olarak çocuklarımızı, gençlerimizi bekliyor olacağız.” şeklinde konuştu. 

YARDIM ETMEK İSTİYORUZ

17 ilçe müftüsü ve personelinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın çalışmalarına dair bilgilendirmede bulunan Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, “Türkiye Diyanet Vakfı kırk yılı aşkın bir süredir hizmet vermektedir. Bizim derdimiz sadece kurban kesmek, dağıtmak değil. Bu vesileyle İslam’ın güzelliklerini gidilmeyen yerlere ulaştırmak, insan yetiştirmek. Bununla beraber biz kurban kesmek isteyen vatandaşa yardım etmek istiyoruz. Nasıl güvenilir bir kurban bağışlayabilirsin?  346 milyon 667 bin 378 kişiye geçen sene kurban eti ulaştı.  2024 planlamamıza göre desteklerinizle 82 ülke 218 bölgede kurbanlar kesilecek inşaallah” ifadelerine yer verdi.

FİKİR İŞÇİSİ: GÜRKAN SARIKAYA 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir