18 Ekim 2024

B sınıfı ehliyeti olanlar yaşadı: 4 gün sonra başlıyor

0

Türkiye’de aktif olarak kullanılan 35 milyonun üzerinde sürücü belgesinin önemli bir kısmı B sınıfı ehliyetlerden oluşuyor. Bu nedenle İçişleri Bakanlığı, B sınıfı ehliyet sahiplerine yönelik yeni düzenlemeler üzerinde çalışıyor. Geçtiğimiz yıl yapılan kapsam genişletmesi ile B sınıfı ehliyetlerin yetkileri artırılmıştı ve şimdi yeni bir değişiklik daha gündemde.

YENİ DÜZENLEME İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM), ehliyet sahiplerine yönelik önemli değişikliklerin salı günü gündeme gelmesi bekleniyor. Yetkililer, B sınıfı ehliyet sahiplerinin talepleri doğrultusunda taslak düzenlemede son aşamaya gelindiğini duyurdu. Şubat ayında yapılan düzenlemeyle, B sınıfı ehliyet sahiplerinin 50 cc yerine 125 cc’lik motosikletleri kullanma yetkisi verilmişti. Şimdi, bu sınırın yeniden düzenlenmesi planlanıyor.

FAZLADAN ÜCRET ALINMAYACAK

Yapılacak yeni düzenlemeyle, B sınıfı ehliyet sahipleri için 250 cc’lik motosikletlerin de kullanımına izin verileceği öngörülüyor. Bu değişiklik, herhangi bir ek ödeme yapılmaksızın direksiyon sınavı ile sağlanacak. Böylece motosiklet kullanımı, özellikle Türkiye’deki e-ticaret sektöründe önemli bir istihdam artışı sağlaması bekleniyor.

EHLİYETLERDE FLAŞ DEĞİŞİKLİKLER

Ayrıca, İçişleri Bakanlığı geçmişte yaptığı düzenlemelerle D sınıfı ehliyet için yaş şartını 26’dan 24’e çekerken, M, A1 ve B1 sınıfı ehliyet almak isteyenler için yaş sınırını 16 olarak belirlemişti. 29 Ekim’de görüşülecek yeni düzenleme ile B sınıfı ehliyet sahiplerine daha geniş bir araç yelpazesi sunulması hedefleniyor.

A2 EHLİYET NEDİR?

A2 ehliyeti, 125 cc’nin üzerinde ve teknik olarak 35 kW güce kadar olan motosikletleri kapsıyor.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir