18 Ekim 2024

Bakanlık duyurdu: Bu otomobillerin trafiğe çıkması yasaklanacak

0

İstanbul, Ankara ve İzmir gibi trafiğin yoğun olduğu şehirler başta olmak üzere, son yıllarda çakar lambalı araç kullanımında yaşanan usulsüzlüklerin sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. 

İş insanlarından milletvekili yakınlarına, organize suç örgütü liderlerinden tarikat mensuplarına varıncaya kadar binlerce kişinin usulsüz şekilde kullandığı çakar lambalı araçlara ilişkin harekete geçen İçişleri Bakanlığı, söz konusu ihlallerde verilecek cezaları sil baştan değiştiriyor. 

Trafikte sağladığı geçiş üstünlüğü nedeniyle tercih edilen ve büyükşehirlerde adeta bir sektör haline dönüşen çakar lambalar, mevzuata aykırı şekilde kullanılması halinde araçların trafikten men edilmesine neden olacak. 

TRAFİĞE ÇIKIŞ YASAĞI GETİRİLİYOR 

Halihazırda usulsüz şekilde çakar ya da siren kullanan araçlara kesilen 6 bin 439 liralık cezaya ek olarak, yeni dönemde ihlali gerçekleştiren otomobilin belirli süre ile trafiğe çıkışı yasaklanacak. Yeni yıl için belirlenecek Yeniden Değerleme Oranı (YDO) ile birlikte yüzde 45 artış göstermesi beklenen para cezasının 1 Ocak 2025 tarihi itibarıyla 9 bin 336 liraya yükseltileceği düşünülürken, bu cezaya ek olarak caydırıcılığı artırmak amacıyla ihlalde bulunan otomobiller ilk aşamada 1 ay süre ile trafikten men edilecek.

Düzenlemenin ilerleyen günlerde Meclis’e taşınacağını belirten İçişleri Bakanlığı yetkilileri, yeni uygulamanın 2025 yılı itibarıyla devreye alınacağını aktardı. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir