18 Ekim 2024

Netflix’e yeni zam kapıda

0

Netflix, dünya genelindeki popülaritesini sürdürürken, abonelik ücretlerine yeni bir zam yapma hazırlığında. Şirket, son günlerde Japonya, Avrupa’nın bazı bölgeleri, Orta Doğu ve Afrika’da gerçekleştirdiği fiyat artışlarının ardından, İtalya ve İspanya’da da yeni zamlı fiyatlarla hizmet vermeye başladı. Bu durum, Türkiye’deki aboneler için de yıl sonuna kadar yeni bir zammın kapıda olduğuna işaret ediyor.

Netflix’in artan masraflarını gerekçe göstererek fiyatlarını yükselttiği bildiriliyor. Şirket, bu yıl içinde çeşitli bölgelerdeki maliyet artışlarına bağlı olarak, fiyatları yeniden değerlendirmek zorunda kaldığını ifade etti. Ekim 2024 itibarıyla, artışların birçok farklı ülkede devreye girmesi bekleniyor.

ABONE SAYISI ARTTI

Son finansal raporlarına göre, Temmuz ile Eylül ayları arasında Netflix’e 5.1 milyon yeni abonenin katıldığı belirtilse de, bu sayının son bir yılın en düşük artışı olduğu dikkat çekiyor.

2022’de yaşanan büyüme yavaşlaması sonrası, Netflix, şifre paylaşımını kısıtlamak için yeni önlemler almış ve reklam destekli bir abonelik seçeneği sunmuştu. Bu adımlar, şirketin abone sayısını artırarak yeniden büyüme ivmesi kazanmasına yardımcı oldu; geçen yıl 45 milyon yeni abone kazanarak toplamda 282 milyon aboneye ulaştı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir