18 Ekim 2024

Ali Cem Suca Samsun’da konuştu: Tarımın geleceği lisanlı depoculukta

0

Anadolu ÜPAK Genel Müdürü Ali Cem Suca, “Hedefimiz spot piyasayı geliştirmek, vadeli işlemleri getirmek, lisanslı depoculuk sistemini tanıtıp geliştirerek, tarıma finansman sağlayıp, ülke ekonomisinin gelişimine katkı sağlamaktır” dedi. 

KONFERANSA KATILDI

Samsun Ticaret Borsası iş birliği ile düzenlenen konferansa Anadolu ÜPAK Genel Müdürü Ali Cem Suca, Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Başkan Vekili Salih Zeki Murzioğlu, Tarım İl Müdürü İbrahim Sağlam, Ticaret İl Müdürü Kürşat Turpçu, çevre oda borsa temsilcileri ile kamu kurum ve kuruluşlarından çok sayıda kişi katıldı. 

ARACILIK SİSTEMİ DEVREYE GİRECEK

Konferansta, kısa adı Anadolu ÜPAK olan Anadolu Ürün Piyasası Aracı Kurumu A.Ş.’nin Genel Müdürü Ali Cem Suca, Samsun Ticaret Borsası’nın acenteleri olduğunu söyleyerek, yeni yıla girmeden aracılık sisteminin devreye gireceğini söyledi. Kısa adı TÜRİB olan Türkiye Ürün ve İhtisas Borsası’nda halen devam eden elektronik ürün senetleri ile elektronik ürün senetlerine dayalı vadeli işlem sözleşmelerinin işlem gördüğü Ürün İhtisas Borsası’nın aracılık hizmetini yürütecek olan Anadolu ÜPAK’ın ülke genelinde yapılanmasını tamamladığını vurguladı. 

PİYASADA FİYAT İSTİKRARI OLUŞACAK

Suca sözlerine şöyle devam etti: “Bizim üzerimizden yatırımcıların piyasalara katılımı artacaktır. Bu sistem, yatırımcıların alım-satım emirlerini daha hızlı ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirmelerine olanak tanırken, piyasa derinliğini artırarak fiyat istikrarını sağlayacaktır. Ayrıca acentemiz olan Samsun Ticaret Borsamız gibi aracılı sistemler sayesinde, yatırımcılar için daha fazla fırsat ve seçenek sunulacak, böylece tarım sektöründeki yatırımcıların güveni artacaktır.”

TARIMA FİNANSMAN AÇILIM SAĞLANACAK

Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır ise, yaptığı açıklamada, “Tarım piyasalarımız ve ülke ekonomimiz için katma değer sağlamak, çiftçilerimizi ve sanayici ile tüccarlarımızı fiyat risklerinden korumak için vadeli işlemlerle tarım piyasalarını sermaye piyasaları ile buluşturmak büyük önem taşımaktadır. Tarıma finansman açılımı sağlamak, çiftçi nüfusunun artması ve gençleşmesi, teknoloji ve Ar-Ge yatırımları ile sürdürülebilir bir ekonomik büyüme hedeflenmektedir. Bu bağlamda, tarım piyasalarının gelişmesi ve ülkemizin kalkınması için hep birlikte çalışmalıyız” diye konuştu.

GÜNDEM KAHVERENGİ KOKARCA 

Suca ayrıca Çarşamba Ticaret Borsası’nı da ziyaret etti. ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz’ı temsilen Meclis Başkanı Hacı Toraman, Başkan Yardımcısı Murat Yaralı, Genel Sekreter Sercan Yaşar, Meclis Üyeleri Mehmet Çalışkan, Hüseyin Işık ve Kurucu Meclis Başkanı Nurettin Öztekin’in hazır bulunduğu ziyarette gündem ‘kahverengi kokarca’ oldu. Karadeniz Bölgesi’ni etkisi altına alan kahverengi kokarca zararlısının ilerleyen yıllarda yol açabileceği sorunlar ve tarım ürünlerine verebileceği zararlar masaya yatırıldı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir