18 Ekim 2024

Terme’de mevsimlik çiçekler toprakla buluşmaya hazırlanıyor

0

Terme Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı tesiste, kış sezonu öncesinde ilçenin kavşak, refüj ve park gibi alanlarında kullanılmak üzere mevsimlik olarak hazırlanan 40 bin tohumdan fide üretimi devam ediyor. 4 bin metrekare alanda kurulu olan fide ve bitki üretim sahasının 400 metrekaresi kapalı bin 200 metre karesi açık seradan oluşuyor.

5 BİN ADET ÇOK YILLIK BİTKİLER ÜRETİLİYOR

35 bin adet tohumdan kış mevsimi için şeker tabağı, çuha çiçeği ve süs lahanası üretimi devam eden serada ayrıca 5 bin adet çok yıllık bitkiler üretiliyor.

“İLÇEMİZİN GÜZELLİĞİNE GÜZELLİK KATACAK”

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Belediyemizin her alanda üretim olanaklarını artırmaya çalışıyoruz. Kendi üretim ihtiyacını karşılayan bir belediye olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bitki seramız da bu amaçla ilçemizin peyzaj ihtiyacı için kullanılacak olan bitki üretimimizi karşılayarak, belediyemize maliyet avantajı sağlıyor. Ziraat mühendisi arkadaşlarımızın özenle yetiştirdiği kışlık bitkiler yakın zamanda ilçemizin farklı noktalarına dikilerek ilçemizin güzelliğine güzellik katacak” dedi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir