18 Ekim 2024

Samsun’da güvenliğe dev yatırım! 20 milyon dolarlık proje hayata geçiyor

0

Samsun Valisi Orhan Tavlı, suçlulara nefes aldırmayacak ve daha etkin mücadele edilmesine olanak sağlayacak projelerin hayata geçirileceğini belirterek, vatandaşlara da bu konuda büyük sorumluklar düştüğünü söyledi. 

AİLELERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Samsun Emniyet Müdürlüğü’nde “En İyi Narkotik Polisi Anne” projesi kapsamında eğitim düzenlendi. Çocukları ve gençleri uyuşturucudan korumak için anneler başta olmak üzere ailelere büyük görev düştüğü ifade edildi. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden Yunus Emre Bodur, aile içi ve kadına yönelik şiddet ile ilgili Komiser Atakan Karataş, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden Derya İren eğitime katılanlara bilgi verdi.

VATANDAŞIN DESTEĞİ ŞART

Samsun Valisi Orhan Tavlı, çocukların ve kadınların çok kıymetli olduğunu belirterek, “Biz, çocuklarımızı, gençlerimizi bağımlılıktan korumak için devlet olarak elimizden geleni daha fazlasını yapmaya çaba sarf ediyoruz. Bu konuda mücadele eden kolluk birimlerimize daha çok destek vermemiz lazım. En küçük bir kötülük gördüğümüzde kolluk birimlerimize anında haber vermemiz gerekiyor. Çocuklarımız, sporla, kültürle, sanatla haşır neşir olması gerekirken, sokaktaki, sanal ortamdaki kötüler onları zehirlemeye çalışıyor. Bizler zehir tacirleriyle, kötülerle en ufak bir adım attırmamak için mücadele ediyoruz. Kolluk kuvvetlerimiz, sahada daha çok var olmak, kötülerden herkesi korumak için el birliğiyle çalışıyorlar” dedi.

EKİPMANLAR GELİŞTİRİLECEK

Samsun’da suçlulularla daha etkin mücadele için 20 milyon dolarlık bir projenin hayata geçirileceğini de kaydeden Vali Tavlı sözlerini şöyle sürdürdü: “Dijital telsiz sistemiyle ilgili yapmış olduğumuz bir çalışma var. Samsun için 20 milyon dolarlık bir proje hayata geçiyor. Samsun Emniyet Müdürlüğümüzce kullanılan ana karargahın dışında suç ve suçlulalarla mücadelede, gerek sahadaki fiziksel mekanların iyileştirilmesi gerekse suçlularla mücadele eden kolluk personelimizin kullandığı ekipmanların daha da geliştirilmesiyle ilgili müthiş projeler hayata geçiyor. Kolluk birimlerimiz ne kadar mücadele ederlerse etsinler bizim ve sizlerin onlara verdiğiniz destek çok önemli. Her türlü şiddete karşı ses oluyoruz. Bizlere sevgi yakışır.”

ARIBAŞ’TAN AİLELERE ÇAĞRI

Uyuşturucuyla mücadelede anne ve babalara seslenen Samsun Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş da, “Gençlerimiz ve çocuklarımız için anneler ve babalar olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Narkotik suçlarla mücadele, bütün meslek gruplarının da ötesinde anne-baba sorumluluğunda yapılması gereken bir mücadele. Bu konuda annelerimize babalarımıza ve toplumun her kesimine elinden gelen katkıyı, desteği ve etkileşimi sunmalarını da arz ediyorum” diye konuştu. 

Programa ayrıca Vali Tavlı’nın eşi Ayşe Tavlı, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Nihat Soğuk, Samsun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Gümrükçü, İl Emniyet Müdürlüğü personeli ve anneler katıldı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir