19 Ekim 2024

MHP Samsun Milletvekili Topsakal’dan Gazze tepkisi: “Zulümle abad olunmaz”

0

MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Prof. Dr. İlyas Topsakal, “Gazze’deki yavrularımızın, analarımızın halini gördükçe gözlerimizde yaşlar, gönlümüzde acı daha da artıyor. Katil, ahlaksız” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

STK’LARA SESLENDİ

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’ndeki Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarına düzenlediği saldırıda en az 40 Filistinli hayatını kaybetti. Tepkiler art arda gelirken, Prof. Dr. İlyas Topsakal da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, STK’lara seslendi.

ÇOCUK KATİLLERİNE DÜNYA DAR EDİLMELİ 

Topsakal, sivillere yapılan saldırılarla insanlığını kaybetmiş yöneticilerin dünyayı karanlığa sürüklediğini belirterek şu ifadelere yer verdi: “İnsanlığın ve milletlerin huzur ve mutluluğu için iyi ve gelenekli insanlara ihtiyacımız olduğunu biliyoruz. Ama biz öneriler sıralarken dünyanın dört tarafında çoluk çocuk, kadın toptan insanların yok edildiğini gördükçe mahzunlaşıyor, sorumluluklarımızın arttığını da görüyoruz. Gazze’deki yavrularımızın, analarımızın halini gördükçe gözlerimizde yaşlar, gönlümüzde acı daha da artıyor. Katil, ahlaksız. İnsanlığını kaybetmiş yöneticiler dünyamızı karanlığa sürüklerken sadece kendilerini değil bizleri de felakete sürüklüyor. Dünyanın dört tarafında her cins, dil ve dinden gençlerimiz her gün yürüyüşlerle geleceklerini kurtarmaya çalışıyor… onları seyrettikçe kalplerimizin gücüne inanıyor, iyilerin kazanacağını biliyorum. Ve mahzun olan anne ve çocukların bu savaşı kazanacağını biliyorum… Mutlaka yargılanacak, hesabı vereceksiniz… Çünkü zulümle abad olunmaz, der; atalar… Bütün STK’lar işte bugün için hazır olmalı; hiç durmadan bütün insanlık, çocuk katillerine dünyayı dar etmeli.”

FİKİR İŞÇİSİ: NEJLA KAYA 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir