19 Ekim 2024

Aracı olan bunu hemen yaptırsın! Yapmayan trafikten men edilecek

0

Araç muayenesi, trafikte güvenliği sağlamak amacıyla belirli aralıklarla yapılması gereken zorunlu bir işlemdir. Hem kendi güvenliğiniz hem de diğer sürücülerin güvenliği için bu kontrollerin zamanında yapılması büyük önem taşıyor.

2024 yılında, muayenesiz araçla trafiğe çıkan sürücüler 1507 TL para cezasına çarptırılacak. Bu para cezasının yanı sıra, trafik denetimlerinde durdurulan araçlar trafikten men edilebilir. Muayenesi eksik bir araç tespit edildiğinde, çekici yardımıyla otoparka götürülecek ve gerekli muayene işlemi tamamlanana kadar trafikte kullanılamayacak.

Ayrıca, muayenesiz araç kullanan sürücülerin ehliyetine 10 ceza puanı eklenecek. Bu ceza, her muayenesiz kullanımda tekrarlanarak sürücünün ceza puanlarının birikmesine neden olabilir.

Bu düzenlemeler, trafikte güvenliği artırmayı ve sürücüleri düzenli araç muayenesi konusunda daha dikkatli olmaya teşvik etmeyi amaçlıyor. Sürücülerin, bu tür yaptırımlarla karşılaşmamak için araç muayenelerini zamanında yaptırmaları önem arz ediyor.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir