19 Ekim 2024

Samsun’da İsrail bayrağı yaktılar

0

İsrail ordusunun Refah’ta yerlerinden edilmiş Filistinlilerin yaşadığı bir yerleşkeye yönelik düzenlediği saldırıda çoğu yanarak onlarca sivil hayatını kaybetmesi üzerine, Samsun-Filistin Gönüllüleri, 8 aydır süren katliama sert tepki gösterdi ve dünyaya çağrıda bulundu.

İŞGALCİ REJİM

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan Samsun-Filistin gönüllüsü bir grup vatandaş ‘Ticareti kes, limanları ve üsleri kapat ihanetten vazgeç’ yazılı pankartla eylem yaptı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Emine Güneş, bölgede hayatını kaybedenlerin sayısının 36 bine ulaştığına dikkat çekerek, “Türkiye’nin, hiçbir bahane bulmadan işgalci rejime caydırıcı yaptırımlar uygulamasını, bütün ilişkileri kesmesini, ülkedeki NATO ve Amerika üslerini kapatmasını haykırmak için,
yöneticilerimizi harekete geçirmek için, tekrar meydanlardayız” dedi

YÖNETİCİLERE ÇAĞRI

Yöneticilere seslenen Güneş sözlerini şöyle sürdürdü: “İşgalci rejimin petrol ihtiyacının önemli bir bölümü Türkiye üzerinden tedarik edilmektedir.  Gazze katliamında kötü bir sınav veren yöneticilere sesleniyoruz.   Gelin bu ağır suça bari bundan sonra ortak olmayın, mademki ticareti kesme kararınız zalimleri durdurmaya yetmedi, o zaman yeni kararlar alın. Bakü – Ceyhan boru hattı ve diğer yollarla işgalci rejime yapılan petrol sevkiyatını durdurun, işgalci rejimin Gazzeli kardeşlerimizi katleden tanklarına, uçaklarına, zırhlılarına ve diğer araçlarına yakıt temin etmekten vazgeçin. 
Bir an önce işgalci rejimle siyasi, askeri, diplomatik, sosyal ve kültürel bütün ilişkileri sonlandırın.   İncirlik ve kürecik başta olmak üzere Amerika ve NATO’nun bütün üslerini kapatın.”

Basın açıklamasının ardından İsrail bayrakları yakan gruptan bir vatandaş, Netanyahu’ya ‘O çocukları katlettin, hesabını vereceksin” diyerek tepkisini dile getirdi.

FİKİR İŞÇİSİ: ELVAN İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir