21 Ekim 2024

İslam Memiş’ten ‘pazartesi’ için altın uyarısı

0

Gram altın 3 bin TL seviyesine dayandı, ons altının fiyatı ise bu sabah gördüğü yeni rekor seviye 2 bin 722 dolara kadar yükseldi.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın piyasalarında yeni haftayı değerlendirdi.

Memiş bu fiyatlardan altın almayı mantıklı bulmadığını söyleyen Memiş’in, şahsi YouTube kanalında gerçekleştirdi öngörüler şu şekilde:

“1- Amerika’da açıklanan veriler olumlu geldi ve piyasalar ABD Merkez Bankası Fed’in 25 baz puanlık faiz indirimi yapacağına kesin gözü ile bakmaya başladı.

2- İsrail’in Orta Doğu’daki saldırıları bölgesel gerilimi artırdı.

3- Altın-gümüş rasyosunda yükseliş gözlemlendi. Bu da altın fiyatlarını destekledi.

Alım satım yapmasınlar, TL’den başka enstrümana geçmesinler diye makas aralığını açık tutmaya devam ediyorlar

Bu fiyatlardan altın alımı yapmayı tavsiye etmiyorum. Eğer en az 1 yıl bekleyeceksen ve çok büyük cesaretin varsa git al. Ama bu fiyatlardan ben gram altın, ons altın almam. Çünkü kontrol mekanizması zor. Panik yapıyorlar.

Piyasadaki sert dalgalanma ile bazı yatırımcılar refleksini kontrol edemiyor. Şimdi güzel bir operasyon yapıyorlar. Zirve seviyede altın fiyatları. Kâr satışlarını gördüğünüzde anlayacaksınız neyin ne olduğunu.

Hepsinin bir anda yükselmesi operasyon fiyatlaması. O yüzden rahat olun. Ben sizi Aralık ayına hazırlıyorum. Aralık-Mart ayları arasında önümüzdeki 5 ay 5 maddeye sadık kalmak suretiyle önümüze bakacağız.”

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir