21 Ekim 2024

Samsunlular dikkat! Uyarı geldi: Bu linklere sakın tıklamayın

0

Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Dilaver Öğütcü, Gelir İdare Başkanlığı’nın logoları, mühürleri ve görselleri kullanılarak dolandırıcılar tarafından mükelleflere linklerin bulunduğu mesajlar ya da mailler atıldığını belirterek ‘tuzağa düşmeyin’ uyarısı yaptı.

LİNKLERE KESİNLİKLE TIKLAMAYIN

Son dönemde kayıt dışılıkla mücadele sıkılaşırken, en çok konuşulan konulardan biri vergiler ve vergi borçları oldu. Durumu fırsat bilen dolandırıcılar, vatandaşları gönderdikleri “vergi borcunuz var” mesajı ve e-postalarla kandırmaya çalışıyor.  Kötü niyetli kişiler tarafından gönderilen e-postalar ve mesajlarla mükelleflerin sahte internet adreslerine yönlendirildikleri ve kredi kartı ile şahsi bilgilerinin ele geçirilmeye çalışıldığını kaydeden Öğütcü, “Gelir İdare Başkanlığı’nın logoları, mühürleri ve görselleri kullanılarak dolandırıcılar tarafından mükelleflere linklerin bulunduğu mesajlar ya da mailler atılıyor. Bu kötü niyetli kişiler tarafından atılan mesajlar ile, sahte internet adreslerine yönlendirme yapılarak, mükelleflerin kredi kartı bilgileri, şahsi bilgileri ele geçirilmeye çalışılıyor. Emniyet birimleri de bu konularla alakalı sık sık uyarılarda bulunuyor. Eğer mükelleflere bu şekilde bir mesaj ya da mail geliyorsa kesinlikle tıklamamaları gerekiyor” dedi.

BOÇLAR E-TEBLİGAT YÖNTEMİYLE GELİYOR

Mükellefin gerçekten bir borcu varsa mali müşavirleri ya da muhasebecilerinin kendilerine bilgi vereceğini dile getiren Öğütcü, “Mükellefler de mali müşavirleriyle, muhasebecileriyle böyle bir konuda temasa geçebilirler. Gelir İdaresi Başkanlığı’na da Dijtal Vergi Dairesi üzerinden ulaşabilirler. Borçlarını artık mükellefler çok rahat bir şekilde görebiliyorlar. Eğer mükellefin gerçekten borcu varsa da bunlar e-tebligat yöntemiyle geliyor. Sistem üzerinden bakıldığında da borç zaten görülmüş oluyor. Bizler de mükelleflerimizle bu konuda temas halindeyiz. Bizlerle çalışanlar bu tuzaklara düşmez ama dolandırıcılar her türlü yöntemi kullanıyor. Mükelleflerimizin dikkatli olmalarını istiyoruz” diye konuştu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir