22 Ekim 2024

Ahmet Taner Kışlalı Samsun’da yağmur altında anıldı

0

Düzenlenen saldırıyla hayatını kaybeden akademisyen ve eski Kültür Bakanı Ahmet Taner Kışlalı, ölümünün 25. yılında CHP Samsun İl Başkanlığınca anıldı. İl Başkanı Mehmet Özdağ, Kışlalı’nın düşüncelerinin halen yol gösterici olduğunu ve Türkiye’nin aydınlık geleceği için mücadele edenlerin onun mirasını yaşatacağını söyledi.

Atatürk Anıtı önünde ‘Ahmet Taner Kışlalı ölümsüzdür’ pankartı ve dözvizleriyle bir araya gelen CHP’liler adına basın açıklamasını okuyan Başkan Özdağ, “Tam 25 yıl önce bugün Atatürkçü, siyaset bilimci, gazeteci, politikacı Ahmet Taner Kışlalı bombalı bir suikastle katledilmiştir. Kışlalı’nın katledildiği gün aynı zamanda 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü olması da katliamın aynı zamanda özgür basına verilmiş bir mesaj alma niteliğini de akıllara getirmektedir.  Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü çok iyi anlayan ve anlatan, tüm yaşamını Atatürk devrim ve ilkelerine; çağdaşlaşma ile aydınlanma mücadelesine adayan, namuslu bir bilim insanı, yurtsever bir aydın olan Ahmet Taner Kışlalı’yı katledilişinin 25.yılında saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz” dedi.

Özdağ sözlerini şöyle sürdürdü: “Kışlalı, Türkiye’nin içine sürüklendiği karanlığı önceden görerek yaşamının son gününe kadar laik ve demokratik cumhuriyet değerlerine bağlı, gericiliğe karşı ödünsüz bir duruş sergilemiştir. Laik ve aydınlık bir Türkiye idealinin savunucusu olmuş, karanlık zihniyetler tarafından açıkça hedef gösterilse bile bu yolda doğru bildiklerinden ödün vermemiştir. Onsuz geçen 25 yılın sonunda ülkemizin içine sürüklendiği karanlık tablo O’nu bir kez daha haklı çıkarmıştır. Kışlalı, bugün aramızda olmasa da yazıları, eserleri ve yetiştirdiği öğrencileriyle, savunduğu fikirleriyle yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor. Atatürk ilke ve devrimlerine topyekûn saldıranlara inat, bizler Ahmet Taner Kışlalı’nın izinden giderek, bize miras kalan mücadele ruhuyla ve sorumluluk duygusuyla, laik, demokratik, eşitlikçi, çağdaş, aydınlık ve tam bağımsız bir Türkiye için mücadeleye bütün gücümüzle devam edeceğiz.”

Basın açıklamasına ayrıca DİSK Genel Sekteri ve 24-25 ve 26. Dönem İzmir Milletvekili Musa Çam, CHP Parti Meclisi Üyesi Nazan Güneysu ve partililer katıldı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir