19 Ekim 2024

Meteoroloji’den Samsun için sarı kod uyarısı! Tedbirlerinizi alın

0

SAMSUN İÇİN SARI KOD UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM),  Orta Karadeniz’de kuvvetli sağanak beklendiğini duyurarak, vatandaşlara sel ve su baskını uyarısı yaptı.

YARIN AKŞAMA KADAR SÜRECEK

Yapılan son değerlendirmelere göre: Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece ilk saatlerde genelinin, yarın (Çarşamba) öğleden sonra ve akşam ilk saatlerde güney doğu iç kesimlerin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Yağışların; Samsun, Ordu ve Sinop iç, Kastamonu’nun doğusu ile Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin edilmektedir.

VATANDAŞLARA SEL UYARISI

Ayrıca yapılan açıklamada, Samsun, Sinop ve Ordu iç, Kastamonu’nun doğusu ile Amasya, Çorum ve Tokat çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ani sel, Su baskını, Yıldırım, Yerel dolu yağışı, Yağış anında kuvvetli rüzgar, Ulaşımda aksamalar vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

20 KENT İÇİN SARI UYARI

Meteoroloji tarafından bugün için yapılan sarı uyarıda Ankara, Antalya, Konya, Muğla, Amasya, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Isparta, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Samsun, Sivas, Tokat, Yozgat, Aksaray ve Kırıkkale’de kuvvetli sağanak beklendiği açıklandı.

FİKİR İŞÇİSİ: ELVAN İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir