22 Ekim 2024

Efsanelerden Samsunspor’a övgü: “Şapka çıkartılacak performans”

0

Samsun Canlı Haber TV ve Kanal S ekranlarında yayınlanan “Spor Odası” programına yorumları ile değer katan Samsunspor’a hem futbolcu hem de teknik direktör olarak yıllarca hizmet vermiş olan, Mehmet Ali Çınar, Hasan Şengün (Dobi Hasan) ve moderatör Ahmet Usta, Kırmızı – Beyazlıların pazar günü sahasında oynadığı ve sahadan 2-2’lik skorla berabere kaldığı Fenerbahçe, maçı ile ilgili yorum ve analizlerde bulundu.

‘ÇOK İYİ İŞLER YAPTI’

Usta, “Samsunsporumuz maça baktığımızda topla oynama yüzdesi daha iyiydi. Pasla oynaması, isabetli pas ta da Samsunsporumuz öndeydi. Kazanan ikili mücadele de de yine aynı şekilde. Samsunspor ilk yarı değil ama ikinci yarı gerçekten çok iyi işler yaptı. Takdir ediyoruz. Taraftarımız zaten müthişti. Sahada bambaşka bir atmosfer vardı. Tüm Türkiye taraftarımızın yapmış olduğu koreografiyi konuşuyor. Koreografiden tutun maç bitene kadar yapmış oldukları destek bambaşkaydı” diye konuştu. 

‘SAHASINDAN ÇIKAMADI’

Çınar, Samsunspor – Fenerbahçe karşılaşmasının haftalardın herkesin beklediği bir maç olduğunu belirterek, “Samsunspor harika bir futbol anlayışıyla, taktiksel düşüncesiyle, hırsıyla arzusuyla ve Türkiye’ye örnek gösterilecek bir taraftar, camia bütünlüğüyle ve bana göre şapka çıkartılacak bilhassa ikinci yarı bir performans gösterdi. Futbolculuk yıllarımızda İstanbul deplasmanlarına gittiğimizde Anadolu takımlarının geçilmez olduğunu, yıllar sonra Samsunsporumuz bütün Türkiye’ye müthiş bir maç izleterek yeniden göstermiş oldu. Fenerbahçe takımı belki de tarihinde bu kadar hapsedilerek, maçın son 30 dakikası sahasından çıkamadı. Onun için gururlanmamak elde değil. Bundan dolayı emeği geçen başta hocamız Thomas Reis’i, ekibine en önemlisi bunu sahada uygulayan futbolcu kardeşlerimizi ve olmazsa olmaz Türkiye’ye ders veren Samsunspor taraftarını canı gönülden kutluyorum. Herkese hayırlı olsun” 

‘GÖZLER BU MAÇTAYDI’

Şengün, Samsunspor’un son dakikalarda rakibine çok iyi bir baskı yaptığına dikkat çekerek, “Ligde bulunduğu konum itibariyle Samsunspor’un oynadığı futbol ve puan olarak, Fenerbahçe maçı çok beklenen bir karşılaşmaydı. Bütün gözler bu maçtaydı. Kilit olarak orta sahanın olduğunu rakibe alan ve zaman bırakmamak gerektiğini söylemiştik. Maça çok iyi pres yaparak başladık. Kadro da çok idealdi. İlk yediğimiz gole kadar baskımızı iyi yaptık. Fenerbahçe’de ilk yarı buna tepki verdi. Yenilmeyecek bir gol yedik. İkinci yarı ise alan ve zamanı daralttık ve golü bulduk. İkinci yediğimiz golde bizim duruş hatamızdan kaynaklıydı. Ancak yapılan baskı ile golü bulduk. Hocamızı tebrik etmek gerekiyor. Eksik noktaları çok iyi gördü ve zamanında değişiklikler yaptı. Son 25 dakika müthiş bir baskı yaptık. Giren oyuncularında ne kadar kıymetli olduğunu bu maçta görmüş olduk. Mükemmel bir oyun çıkardılar” ifadelerini kullandı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir