22 Ekim 2024

Bir dönemin popüler sosyal medya uygulaması için yolun sonu!

0

Şehir rehberi ve keşif uygulamasıyla milyonlarca kullanıcının favori mekanlarını keşfetmesine, arkadaşlarıyla buluşmasına olanak tanıyan Foursquare, önümüzdeki ay bu uygulamasına veda edeceğini duyurdu. Peki sevilen uygulamaya ne olacak?

FOURSQUARE UYGULAMASI KAPATILACAK 

Foursquare, şehir rehberi uygulamasını kapatarak stratejik bir değişikliğe gidiyor. Şirket, check-in ve arkadaş bulma uygulaması Swarm’a odaklanmak için 15 Aralık’ta Foursquare keşif uygulamasını kapatacağını duyurdu.

Platformun bu hamlesi, check-in özelliğini ayrı bir Swarm uygulaması olarak ayırmasını takip ediyor. Ana Foursquare uygulamasını yerel öneri ve keşif rehberi olarak yeniden markalaştıran şirket, ilk çıkış yaptığı stratejisini değiştirmiş gibi duruyor. Kullanıcı etkileşimi zamanla mekan incelemelerinden ziyade check-in’e kaymış gibi görünüyor.

Foursquare artık Foursquare uygulamasının bazı yerel içerik ve özelliklerini Swarm’a dahil ederek check-in’i yeniden canlandırmayı umuyor. Şirket, kullanıcıların gelecek yılın başlarında Swarm’da ihtiyaçlarını daha iyi karşılayabilecek “heyecan verici yeni özellikler” bekleyebileceklerini de söyledi.

Foursquare uygulamasının kapatılması, mobil uygulamaların ilk ortaya çıktığı dönemde sevilen sosyal medya uygulamalarından biri için önemli bir dönüm noktası. Ancak bu durum, Foursquare’ın Google incelemeleri, Yelp ve OpenTable’daki restoran rezervasyonlarının hakim olduğu bir alanda varlığını sürdürmek istediğini gösteriyor.

Bu hamle ayrıca Foursquare’ın 100’den fazla çalışanı işten çıkarmasından aylar sonra geliyor. Kurucu ve yönetim kurulu üyesi Dennis Crowley, bu durumun alışılmadık bir karar olduğunu söylemişti.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir