19 Ekim 2024

Beklenen haber geldi! Emeklilik için teklif Meclis’e sunuldu

0

Türkiye’de emeklilik sistemi yaş ve pirime bağlı olarak dağıtılıyor. Emekli olabilmek için kadınların ve erkeklerin doldurması gerek yaş ve primi sunuluyor.

Geçen yıl emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde onaylanarak hayata geçirilen emeklilikte yaşa takılanlar için getirilen düzenleme, 8 Eylül 1999’dan önce iş hayatına başlamış olan bireylerin emekli olma yolunu açmıştı.

Bu çerçevede hayata geçirilen EYT düzenlemesinde 1 miyon 632 bin kişiye aylık bağlandı. Emekli olan EYT’lilerden ise 832 bini çalışma hayatına devam ediyor. Bu süreçte bazı vatandaşlar ise Staj ve çıraklık gibi konular nedeniyle emekli olamadı.

Staj süreçlerinde sigorta primi yatırılmaması nedeniyle mağdur olan bu vatandaşlar, haklarını almak için talepte bulunmaya devam ediyor. Türkiye’de staj ve çıraklık mağdurları “İkinci EYT” adıyla adından söz ettiriyor.

TEKLİF MECLİS’E SUNULDU

Konuya ilişkin mağdurların sorunlarının çözülmesi içim Meclis’e teklif sunuldu. Eski Ak Partili bakan ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Kademeli emeklilik, staj ve çıraklık mağdurları meselesi hakkında verdikleri kanun tekliflerinin TBMM’de olduğunu dile getirdi.

Sosyal medya hesabı X’ten açıklama yapan Suat Kılıç, Staj ve Çıraklık Sigortası sorunun unutulmaya terk edilen bir problem olduğunu ifade etti.

Adaletin tesisi yönünde adımların atılmasını beklediklerini dile getiren Suat Kılıç, bu adaletsizliğin bir an önce, TBMM’ye verildikleri kanun teklifi ile yasalaştırılması yoluyla giderilmesi gerektiğini söyledi.

ALINTI: KAMU SON HABER

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir