19 Ekim 2024

Görevi başında öldürülmüştü! Samsun’da Dr. Kamil Furtun anıldı

0

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Opr. Dr. Kamil Furtun, ölümünün 9. yılında dualarla yad edildi.

KARANFİL BIRAKTILAR

Dr. Furtun için ilk olarak görev yaptığı Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde anma töreni düzenlendi. Eşi Dr. Funda Furtun başta olmak üzere Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Sema Aydoğdu ile mesai arkadaşları, Dr. Kamil Furtun’un hastane bahçesinde bulunan büstüne karanfil bıraktı. 

HİÇBİR ZAMAN UNUTULMAYACAK

Burada açıklamalarda bulunan Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Sema Aydoğdu, “Dile kolay dokuz yıl, söylemesi ne kadar kolay değil mi? Kamil Furtun hiçbir zaman ölmeyecek ama bugün bu ülkede, bu ahlaksızlıklara bu suçlara göz yumuldukça, ortak olundukça çare bulunmak için gayret edilmedikçe daha çok acılarımız olacak. Kamil ağabey bizlerin en savunmasız olduğumuz, kollarımızı gönlümüzü siz hastalarımıza şifa verebilmek için açtığımız, evlerimizden çok yuva eylediğimiz, bildiğimiz hastanelerimizde katledildi. Meslektaşlarına her zaman yardımcı olan, durumu olmayan hastalarının dolmuş yol paralarını ceplerine koyan, birçok canı kurtaran Kamil Furtun yuvası yerinde gördüğü hastanesinde, ailesi gibi gördüğü hastalarının yanında katledildi” dedi.

HEKİMLERDEN YASA ÇAĞRISI

Sağlıkta etkin bir şiddet yasasına ihtiyaç olduğunu kaydeden Dr. Aydoğdu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün hastanelerimizde, ASM’lerimizde, iş yerlerimizde can güvenliği birinci sorunumuz oluyorsa bu bizim değil bize bu güvenli çalışma ortamlarını sağlayamayanların ayıbıdır. Hastayı müşteri, biz hekimleri ve sağlık çalışanlarını ucuz iş gücü gibi görmeye evrilen bir sağlık reformu ne kadar başarılı olabilir sorarım size. Şiddetin çözümü, şiddete karşı  sıfır tolerans ve  etkin yasaların bir an önce gündeme konulmasıyla sağlanacaktır. Türkiye Büyük Millet Meclisi bu konuda bir an önce adım atmalıdır . Biz şiddete sıfır tolerans için mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.”

İLK GÜNKÜ GİBİ TAZE

Basın açıklamasının ardından Dr. Kamil Furtun için mezarı başında da anma töreni düzenlendi. Burada Dr. Kamil Furtun’un eşi eski Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Funda Furtun, acılarının ilk günkü taze olduğunu belirterek, eşinin hatırasını ömür boyu yaşatacaklarını dile getirdi.

FİKİR İŞÇİSİ: ELVAN İLHAN 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir