24 Ekim 2024

SAMULAŞ’ta karar günü: Son kez masaya oturacaklar

0

Demiryol-İş Sendikası ile SAMULAŞ arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine alınan grev kararının ardından önemli bir gelişme daha yaşandı. 

SON KEZ MASAYA OTURACAKLAR

Bugün hem Ankara’dan hem de Sivas’tan gelecek Demiryol-İş Sendikası yetkilileri, Samsun Büyükşehir Belediyesi yönetimiyle son kez masaya oturacak. Toplu iş sözleşmesi kapsamında teklif edilen ücret ve hakların yetersiz olduğunu savunan SAMULAŞ çalışanları, Demiryol-İş Sendikası ile Büyükşehir Belediyesi yönetiminin yapacağı görüşmeden olumlu karar çıkmasını umut ediyor.

OLUMLU SONUÇ BEKLİYORLAR

Toplu iş sözleşmelerinin sona erdiğini ve bugün gerçekleştirilecek görüşmede kararın belli olacağını kaydeden SAMULAŞ Demiryol-İş Sendikası Temsilcisi Süleyman Kunt, “Dün saat 17.00’den sonra resmi olarak prosedür başladı. Önümüzde bir haftalık daha bir süreç var. Bugün belediyede üst düzey bir görüşme gerçekleştirilecek. Görüşmelerden ne çıkarsa ona göre karar verilecek. Eğer ki yine uzlaşma sağlanamazsa grev kararının devreye gireceği tarih açıklanacak. Ama görüşmelerden olumlu bir sonuç da çıkabilir” dedi. 

NE OLMUŞTU?

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden olumlu sonuç almak umuduyla bir araya gelen Demir-Yol İş Sendikası’na bağlı SAMULAŞ işçileri, verilen teklife sıcak bakmamıştı. Sendika Şube Başkanı Feyzullah Duman, taraflar arasında uzlaşma sağlamaya çalışırken, işçilerin çoğunluğu teklif edilen ücret ve hakların yetersiz olduğunu savunmuştu. Bu gelişmeler üzerine sendika anket yapmıştı. Ankete katılan 600 işçiden yüzde 91’i grev yapılması için karar verirken, yüzde 8.8’i masada uzlaşılsın demişti. Anketten çıkan sonuç, Demiryol-İş Sendikası Genel Merkezi’ne gönderilmişti. Ardından ise resmi karar çıkmıştı. Grev yazısı SAMULAŞ’ın hizmet binasına ve kentteki tramvay ile otobüs duraklarına asılmıştı. Grevin başladığı andan itibaren SAMULAŞ’a bağlı toplu taşıma araçlarında seferlerin yarı yarıya düşürüleceği ifade edilmişti.  

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir