19 Ekim 2024

Samsun TSO Başkanı Murzioğlu’ndan birlik mesajı: Camia sahip çıkacak

0

Samsun TSO Başkanı, TOBB Başkan Yardımcısı Salih Zeki Murzioğlu, Tekkeköy’deki OSB’de çıkan yangın sonrasında, sıkıntıların çözümü noktasında, camianın birlik ve baraberlik içinde olduğunu bildirdi.

ÇOK BÜYÜK ÜZÜNTÜ YAŞADIK

Samsun TSO Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda yangın felaketiyle birlikte çok büyük üzüntü yaşadıklarını ifade eden Başkan Murzioğlu, “Samsun Merkez OSB’de çok büyük bir yangın felaketi yaşadık. Yumoş Yatak, Gelişim Sünger, Alemdar Soğutma yüzlerce kişinin istihdam edildiği, şehrimiz için çok büyük kıymeti olan, ailelerin yıllardır büyük emek ve umutla büyüttüğü arkasında çok büyük hikayeler olan bu işletmeler çok ciddi hasar aldı. Çok üzgünüz. Haberi alır almaz ben de oraya gittim. Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Cumhuriyet Başsavcımız, Emniyet Müdürümüz herkes oradaydı. İnanın Ordu’dan dahi itfaiye araçları geldi. Zarar çok büyük. Tek tesellimiz can kaybının olmaması. Biliyorsunuz bu tarz yatırımlarda sigorta maalesef olamıyor. Dilerim bunu da çözüme kavuştururuz. Bu büyük felaketten etkilenen Meclis Üyelerimiz Erkan Yavuzel, Murat Alemdar ve Gelişim Sünger’e geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Bizlerin de desteğiyle, yeniden eski günlerine döneceklerine yürekten inanıyorum” dedi.

KÜLTÜRÜMÜZDE KENETLENME VAR

Murzioğlu, Samsun’da geçmişte yaşanan benzer sıktıntılar sonrasında, camianın kenetlendiğine tanık olduklarını belirterek, “Samsun’un ticaret ve sanayi kültüründe bu var. Yangında büyük hasar gören arkadaşlarımızın sıkıntılarının çözümü noktasında, camianın birlik ve beraberlik içinde olduğunu gördük” dedi. TSO Başkanı Zeki Murzioğlu, “Şimdi birlik zamanı” diyerek, hem kurumsal hem de camia olarak gerekenin yapılacağını belirtti.

BAŞKAN DOĞAN’A TEŞEKKÜR 

Öte yandan eski Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’un adının Samsun Lojistik Merkezi’nin önünde yer alan bulvara verilmesiyle ilgili de konuşan Murzioğlu, “2010-2014 yılları arasında Samsun Valisi olarak görevini üstlenen Sayın Hüseyin Aksoy’un önderliğinde ve birleştiriciliğinde şehrimiz için çok güzel yatırımlara imza atma imkanına kavuştuk. Samsun Fuar ve Kongre Merkezi, Samsun Lojistik Merkez ve dahası Odamız yeni hizmet binasında çok büyük emeği ve mesaisi olan Sayın Valimizin adının şehrimizde yaşamasını çok istedik. Bunun için Samsun Büyükşehir Belediyesine, Samsun Lojistik Merkezin önünde yer alan bulvara Sayın Hüseyin Aksoy’un adının verilmesi için talepte bulunduk. Talebimizi uygun gören, kabul eden Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Halit Doğan nezdinde tüm meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Bu vesileyle Sayın Aksoy’a şehrimize kazandırılmasına öncü olduğu bu kıymetli projeler için bir kez daha şahsım, yönetim kurulum ve camiamız adına şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

FİKİR İŞÇİSİ: ELVAN İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir