24 Ekim 2024

Yenidoğan Çetesi hemşiresinden skandal sözler: “Kıvırmaya çalıştım”

0

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan para almak için yeni doğmuş bebekleri ölüme terk eden Yenidoğan Çetesi ile ilgili ortaya çıkan her detay tüyler ürpertti. Çete liderinin Dr. Fırat Sarı olduğu Yenidoğan Çetesi, geçtiğimiz nisan ayında yapılan operasyonda çökertilirken 22 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hazırlanan iddianamede, çete üyelerinin birbirleri ile yaptığı konuşma ise vicdansızlıklarını gözler önüne serdi. 47 şüphelinin yer aldığı soruşturmaya ilişkin hazırlanan iddianamede ‘şüpheli’ sıfatıyla yer alan Beylikdüzü Medilife Hastanesi hemşiresi Ceren Hatice Kırım’ın hastaneye İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hastaneye yönelik yapılan bir denetim sonrası usulsüzlüklerinin ortaya çıktığını anlaması üzerine kurduğu cümleler dikkat çekti.

“KIVIRMAYA ÇALIŞTIM”

Denetim sonrası paniğe kapılan hemşire Ceren Hatice Kırım’ın, örgüt yöneticilerinden İlker Gönen ile yaptığı görüşme, savcılık fezlekesinde yer aldı.

Buna göre hemşire Kırım, o görüşmede, “Denetim için geldiler. Mahvettiler bizi. Çok detaylı incelediler. Hastaları saydı ve ben aşağıda bebek odasına son anda 112’nin getirdiğini yollayabildim. 27 tane vardı alanda. Kıvırmaya çalıştım” dedi.

Kırım’ın bu cümlelerle denetim esnasında yoğun bakım kapasitesinin üstünde bebek bulundurduğu ve bunu gizlemek adına bebeklerin sağlığını tehlikeye atarak yoğun bakımdaki bir bebeği normal bebek odasına aldığı saptandı.

“İÇERİ ATMASINLAR YETER”

Şüpheli hemşire Kırım’ın yine İl Sağlık Müdürlüğü denetiminden bahsettiği bir görüşmesinde ise usulsüzlüklerin fark edildiğini anladığını ifade ederek, “Her türlü işi, yolsuzluğu, usulsüzlüğü ortaya çıkardılar. Kovanımıza çomak soktular. Çok derin bir iş var. Nokta atışı yaptılar. Sonum hayrolsun. İçeri atmasalar yeter” dediği öğrenildi.

HASTA BASAMAKLARI İLE OYNAMIŞ

Öte yandan savcılığın tespitlerinde şüpheli Kırım’ın, SGK’ya fazla miktarda fatura edebilmek için hastaların basamaklarında oynama yapıp 3. basamak gösterdiği, currosurf ilaçlarının hastalara kullanılmış gibi göstererek düşümünü yaparak hastaneden çıkarttığı da yer aldı.

Dosyada şüpheli olarak yer alan Hasan Basri Gök de alınan ifadesinde Ceren Hatice Kırım’ın epikriz raporları ile oynanmasında görev aldığından, currosurf ve infasurf ilaçların çıkışını yaptığını ve ilaçların örgüt lideri Fırat Sarı’nın sahibi olduğu Medisens Sağlık Hizmetleri Genel Merkezi’nde toplandığından, epikriz usulsüzlüğünden, hasta dosyası usulsüzlüğünden, kan gazı değişimi eylemlerini gerçekleştirdiğinden bahsetti.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir