24 Ekim 2024

Fethullah Gülen bugün gömülecek: Çukuru brandayla gizlediler

0

20 Ekim’de ölen Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fethullah Gülen’in gömülmesi için ABD’nin Pensilvanya eyaletinde örgüt karargahı olarak kullanılan çiftlikte hareketlilik yaşanıyor.

Havadan çekilen görüntülerde, örgüt üyelerinin çiftlik bahçesinde bir çukur kazdığı, bu alanın sarı şeritlerle çevrildiği ve görüntü alınmasını engellemek için üzerinin siyah brandayla kapatıldığı görülüyor.

Çukurun başında çalışanların yanı sıra inşa edilen ahşap bir platform da dikkat çekti. Brandanın altında kazı işlemi yapılırken 10’u aşkın örgüt mensubu da çalışmaları izledi.

Günün erken saatlerinde, örgüt üyelerinin cenazenin gömüleceği muhtemel alan üzerinde mavi renkli başka bir branda çektiği görüldü.

Bu brandanın cenaze gömülürken görüntü alınmasını engellemek için kullanılacağı tahmin ediliyor.

FETÖ KAMPINDA ARTAN HAREKETLİLİK

Hava görüntülerinde, kampın içinde çok sayıda aracın yol kenarlarına park edildiği ve kamp alanında yaya hareketliliğinin gözle görülür şekilde arttığı fark edildi.

Mezar için kazıldığı öngörülen çukurun başında çok sayıda kişinin çalıştığı da objektiflere yansıdı.

Örgüt üyesi bazı isimler sosyal medyada, elebaşı Gülen’in, Pensilvanya’daki karargah binasında sınırlı sayıda örgüt mensubunun katılımıyla gömüleceği yönünde paylaşımlar yapmıştı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir