19 Ekim 2024

Bayram öncesi sevindiren haber: Emeklilere artık indirimli

0

Milyonlarca emekli, artan enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında geçim sıkıntısı yaşıyor. Emekli maaşlarının erimesi, temel ihtiyaçları karşılamakta zorlanmalarına neden oluyor. Gıda, kira, fatura ve diğer masraflar sürekli artarken, emekli maaşları bu artışa yetişemiyor.

Bu durum, emeklileri zor durumda bırakıyor ve birçok emekliyi ek gelir arayışına itiyor. Geçim derdine düşen emekliler belediyeler ve bakanlıklar çeşitli sosyal yardımlarda bulunmaya devam ediyor. Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan milyonları ilgilendiren yeni gelişmeyi açıkladı.

SSK, Bağ-Kur, Emekli sandığı ayrımı olmadan milyonlarca emekliye bayram öncesinde sevindirecek haber geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından “Emekliler Yılı” kapsamında açıklanan uygulama, resmen yürürlüğe girdi. Alınan karar Resmi Gazete’de yayımlanarak emeklileri biraz da olsa rahatlattı.

YÜZDE 15 İNDİRİM VE ÜCRETSİZ KONAKLAMA

Emekli maaşlarının erimesine karşı bir çözüm olarak atılan adım kapsamında, emeklilere kamu tesislerinde %15 indirim ve ücretsiz konaklama imkanı sunuldu.

Bundan sonra emekliler, kamu kurum ve kuruluşlarının misafirhane, sosyal tesis ve konukevlerinden %15 indirimli yararlanabilecek. Bu sayede emekliler, uygun fiyatlı konaklama imkanıyla tatil yapabilecek ve dinlenme imkanı bulacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı spor tesisleri de emeklilere açılıyor. Emekliler, bu sayede bedenlerini zinde tutabilecek ve sosyalleşme imkanı bulacak. Yaz aylarında ise emeklilerin KYK yurtlarını ücretsiz kullanabilecekleri belirtildi. Bu sayede emekliler, tatil döneminde KYK yurtlarında konaklayarak bütçelerini rahatlatabilecek.

UYGULAMA NE ZAMANA KADAR GEÇERLİ?

Emeklileri sevindiren yeni bu uygulama, 31 Aralık 2024 tarihine kadar geçerli olacak. Emekliler, bu imkanlardan faydalanarak uygun fiyatlı konaklama ve spor imkanlarından yararlanabilecek, sosyalleşme imkanı bulacak ve refah seviyelerini artırabilecekler.

ALINTI: KAMU SON HABER

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir