19 Ekim 2024

Bankalardan flaş karar! Kredi kartı kullanan herkesten bu para kesilecek

0

Ekim ayında pos cihazı kullanan işletmelere uygulanan komisyon oranını yüzde 3.5’e çıkaran özel bankalar, faiz artışları sonrası yeniden komisyon oranlarını yükseltmeye hazırlanıyor.

Geçtiğimiz yılki seçimlerin ardından ekonomi politikalarında yapılan köklü değişiklikler, sıkı para politikalarıyla kendini gösteriyor. Bu durum, Türkiye’de kartlı ödemelerde de kendini hissettiriyor.

Kartlı alışveriş kullanımının son dönemde artması ve POS ve sanal POS kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte bankalar, işletmelere uygulanan komisyon oranlarında güncelleme yapmaya başladı.

Ekim ayında politika faizlerinin yüzde 30’a yükseltilmesiyle birlikte birçok özel banka, POS komisyonlarını yüzde 3.5 seviyesine yükseltmişti. Aradan geçen aylarda alınan faiz artırım kararları sonrası bankalar, komisyonlarda yeni bir zam dalgasına hazırlanıyor. Bazı bankalar ise POS komisyonlarını yüzde 5’e kadar yükseltmeyi planlıyor.

POS KOMİSYONLARI ARTACAK, İŞLETME MASRAFLARI YÜKSELECEK

Bankacılık kaynaklarından edinilen bilgilere göre, özel bankalar Haziran ayında pos cihazı faiz oranlarında yeniden artışa gitmeyi planlıyor. Bu durum, binlerce işletmenin gelirlerinde önemli bir düşüşe yol açabilir.

Geçmişte de benzer durumlarda pos masraflarını müşterilere yansıtarak gelirlerini dengelemeye çalışan işletmelerin, bu sefer de pos komisyonlarındaki artışa paralel olarak mal ve hizmet fiyatlarına zam yapacağı öngörülüyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu uygulamanın sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için şimdiden hazırlıklara başladı.

ALINTI: KAMU SON HABER

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir