24 Ekim 2024

MHP’li İlyas Topsakal’dan gösteriş eleştirisi: “Bunlar cehalet belirtileri”

0

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Prof. Dr. İlyas Topsakal, “Gösteriş meraklısı ve tatminsizlik bizim neslin hastalığı. Biraz para olunca evlerinizi abartılı, arabalarımızı giysi ve takılarımızı göstermek için alıyor, ihtiyaçtan çok cehaletimizi sergiliyoruz” diyerek serzenişlerde bulundu. 

CEHALETİMİZİ SERGİLİYORUZ

Topsakal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda gösteriş merakı üzerine bir anekdot paylaşarak eleştirilerde bulundu. Sabah işe giderken belediyenin çiçek dikimi ekibini görünce düşünmeye başladığını dile getiren Topsakal, “Yüzlerce iş gücü, milyonlarca çiçek velhasıl  bir kaç okul ve hastane parasının lüzumsuzca harcanması… Zira yakında don ve kar hepsini yok edecek. Bunu niye yapıyoruz diye düşündüm. Çünkü gösteriş meraklısı ve tatminsizlik bizim neslin hastalığı. Biraz para olunca evlerinizi abartılı, arabalarımızı giysi ve takılarımızı göstermek için alıyor, ihtiyaçtan çok cehaletimizi sergiliyoruz” dedi.

SONU HÜSRANDIR 

Gösteriş için yapılan abartılı işlerin sonunun hüsran olacağını kaydeden Topsakal sözlerini şöyle sürdürdü: “Gelecek için ne sokak ne kaldırım ne de ev planımız var, şehirlerimiz de bir kültür ve miras üzerine inşa etmiyor; sonradan görme, geçmişi ve devleti olmayan gruplara benzer yapıyoruz. Aslında meselenin temeli bu. İnananı, inanmayanı, dindarı, dindar olmayanı, toplumun tamamı bu hastalığa yakalanmış; zarafet, estetik ve nefaset unutulmuş, geçmiş mirasımız, birikimimiz olan millet ve devlet olma şuurumuz zayıflamıştır. Gösteriş için yaptığınız, abartılı işler bu ne olursa olsun sizin cahil ve sadece bir topluluk olduğunuzu gösterir, sonu hüsrandır.”

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir