25 Ekim 2024

Samsun İl Sağlık Müdürü Mustafa Uras’tan vatandaşa özel hastane uyarısı!

0

Samsun İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, özel hastanelere yönelik denetimlerin hem rutin hem de yapılan şikayetlerde olağanüstü şekilde gerçekleştirildiğini belirtti. Uras, özel hastanelerde yapılan ödemeleri yüksek bulan ya da haksız olduğunu iddia eden vatandaşların mutlaka ellerinde fiş ya da fatura bulunması gerektiğini söyledi.

DENETİMLER YAPILIYOR

Uras, özel hastanelerde yönetmelikte belirlenen şartlar çerçevesinde denetimlerin aksatılmadan gereçekleştirildiğini kaydeden Uras, “Denetimlerimizi elbette yapıyoruz. Vatandaş hukuksuz alındığını düşündüğünü bir ücretle ilgili bize de başvuru yapabiliyor ama iş burada daha çok SGK’da bitiyor. Bizler de acil olan başvurularda haksız bir ücret alınmış mı alınmamış mı diye incelemelerimizi elbette yapıyoruz. Vatandaş hastaneye faturasız bir ücret ödememeli. Ya da kredi kartından çektirmeli. Vatandaş ücreti, bir şikayet konusu olduğunda bunu ispatlayabilecek şekilde vermesi gerekiyor. Rutin denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bir şikayet olduğu zaman olağanüstü denetimler de gerçekleştiriyoruz. Bir şikayet olduğu zaman da bizim ilgi alanımıza giriyorsa gerekeni yapıyoruz” dedi. 

VATANDAŞA SORDUK

Bu arada Samsun Medya Grubu’na bağlı Samsun Canlı Haber’in sosyal medya hesaplarında vatandaşlara sorduğumuz “Sizce Samsun’daki özel hastaneler denetlenmeli mi?” sorusuna da yüzlerce yorum yapıldı. Vatandaşların çoğu özel hastanelerin denetlenmesi gerektiğini belirtti.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir