25 Ekim 2024

Otomobil ilanlarında yeni gelişme: Uymayan 100 bin TL’ye kadar ceza!

0

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, bazı platformlara, yeni düzenlemelere uymadıkları takdirde ilan başına 10-100 bin TL arasında ceza uygulanacağını belirtti.

“YENİ YÖNETMELİK GELECEK”

Sosyal medya platformlarına gelecek yeni yönetmelikle ilgili yaptığı açıklamada Gürcan, “Şu anda tespitleri yapıyoruz. Onlar ya bize uyacaklar ya da uymadıkları takdirde her ilan başına 10-100 bin TL arası ceza uygulanacak” dedi.

MOTORLU KARA TAŞITI TİCARETİ HAKKINDA YENİ DÜZENLEME

Gürcan ayrıca, motorlu kara taşıtlarının ticaretiyle ilgili değişiklikler yapıldığını ve distribütörlere bazı yükümlülükler getirildiğini ifade etti.

Bu düzenlemeler arasında, yetkili satıcıları taşıt alımında zorlamama, fatura sonrası fiyat artışı yapmama ve taşıtı zamanında teslim etme gibi kurallar yer alıyor.

Gürcan, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Yetkili satıcıyı 1 ay içinde son 3 yıllık satışlarının aylık ortalamasından fazla taşıt almaya zorlamaması, fatura tarihinden sonra, taşıt fi yatında artış yapmaması, taşıtı 15 gün içinde yetkili satıcıya teslim etmesi, yetkili satıcının taşıt satışlarını ve kampanyalara katılımlarını mal veya hizmet alımı gibi şartlara bağlamaması gibi kuralları devreye aldık.”

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir