25 Ekim 2024

Asgari ücret zammında 2 rakam ortaya çıktı!

0

Asgari ücret zammı 2025 yılı için merakla bekleniyor. Üstelik sadece asgari ücret alan dar gelirli vatandaşlar değil, işverenler ve diğer tüm çalışanlar da asgari olarak baz alınacak bu ücretin ne kadar olacağını bilmek istiyor.

Aralık ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanacak ve 2025 asgari ücreti rakamını ortaya koyacak. Ancak o zamana kadar kulis bilgileri ortaya çıkmaya başladı.

Enflasyon göz önünde bulundurularak belli olacak olan asgari ücret zammı ile ilgili beklenti sürerken, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan’dan yeni bir açıklama geldi.

TCMB Başkanı Fatih Karahan ABD’nin Washington eyaletinde yatırımcılarla toplantı yaptı ve 2025 para politikası ile ilgili değerlendirmede bulundu. Değerlendirmelerinde asgari ücret artışı da yer aldı.

Karahan, 2025 yılı için asgari ücret artışının enflasyon oranları göz önünde bulundurularak belirleneceğini ve ekonomik koşullara göre dengeli bir artış hedeflendiğini belirtti. Öte yandan zamla ilgili ortaya 2 rakam çıktı.

ASGARİ ÜCRET 25 BİN TL Mİ OLACAK?

Merkez Bankası Başkanı Karahan’ın asgari ücrete yönelik yaptığı açıklama, 2025 yılı için yüzde 25 oranında bir zam beklentisini güçlendirdi.

Karahan, bu oranın 2025 enflasyon görünümüyle uyumlu olacağını belirtti. Eğer yüzde 25 zam yapılırsa, yeni asgari ücretin yaklaşık 22 bin TL olması öngörülüyor. Bu artış, Merkez Bankası’nın enflasyon tahminleri doğrultusunda ortaya çıkıyor.

MASADAKİ İKİNCİ RAKAM BELLİ OLDU

Masadaki ikinci rakam ise ekonomi uzmanları tarafından konuşuluyor. 2025’te asgari ücret zammında enflasyonun etkili olacağı düşünüldüğünde, ikinci rakamın yüzde 17.5’lik artışla belirleneceği öne sürüldü.

Böylece 17 bin lira olan asgari ücretin 2025’in resmi enflasyon hedefi olan yüzde 17.5 düzeyinde artırılarak 19 bin 977 liraya çıkacağı da konuşulanlar arasında.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir