26 Ekim 2024

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor: Ocak’ta o maaşlara zam gelecek

0

Asgari ücretin artması birçok ödeneği olumlu anlamda etkileyecek. başta sosyal destek ödenekleri olmak üzere doğum yapan kadınların yararlanabildiği annenin iş göremezlik ödeneği yarı zamanlı çalışma ödeneği gibi ödeneklerin yanı sıra rapor parası işsizlik maaşı gibi devlet desteklerinde de artış yaşanacak.

İşsizlik maaşını alabilmeniz için belirli şartlar bulunuyor hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmanız hizmet akdinin fesihinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün işsizlik sigortası primi Ödemiş olmanız aktivitesinden sonraki 30 gün içinde en yakın işkur birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmanız gerekiyor. İşsizlik maaşında ödenecek tutar son dört aylık maaş ortalamasının %40’ı oranında belirleniyor en düşük ve en yüksek tutarların bu kapsamda yeni asgari ücretin belirlenmesi ile artması bekleniyor.

Bu kapsamda paralarında da artış olacak asgari ücretle vatandaşların iş göremezlik ödeneği günlük yatarak tedavi de 133,38TL ayakta tedavideyse 444,50TL olarak veriliyor kulislerde konuşulan enflasyon formüllerine göre kulislerde konuşulan hesaplamalar kapsamında en az yatarak tedavide 471 ila 500 TL 628 ila 666 TL olması bekleniyor.

Doğum izninde olan anneler ise 112 gün için en az 49.784 TL ödeniyor bu paraya enflasyon zammı yansıtılacak ve kulislerde konuşulan formüller kapsamında en düşük tutarın 1444 ila 74.676 TL aralığına yükselmesi bekleniyor.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir