18 Ekim 2024

Geleceğin parlak zihinleri kampa katıldı: Samsun ev sahibi oldu!

0

İlkadım Aziz Atik Fen Lisesi tarafından organize edilen ve Samsun’da Hezarfen Savunma Havacılık ve Uzay Teknolojileri Eğitim Kampı’nda gençler, uygulamalı dersler ve yaptıkları etkinliklerle unutulmaz bir deneyim yaşadı.

BİR ÇOK ETKİNLİK YAPILDI

Samsun Valiliği’nden yapılan açıklamada, 23 il ve 56 okuldan 64 öğrenci katıldığı projede OMÜ, SAMÜ, TUSAŞ, HAVELSAN, Samsun Yurt Savunma Sanayi, Samsun Teknopark, Samsun T3 Vakfı ve Samsun YİKOB eğitim paydaşı olarak yer aldığı bildirildi. Türkiye’nin geleceğinin en parlak zihinlerini savunma, havacılık ve uzay teknolojilerine yönlendirmeyi hedefleyen proje kapsamında kampa katılan öğrencilere sunum, atölye-laboratuvar çalışmaları, panel, gözlem, söyleşi gibi etkinliklerle gelecekteki kariyer yol haritalarını çizmelerini kolaylaştıracak bilgiler verildi.

SAMSUN’U TANIDILAR     

Öğrenciler OMÜ Mühendislik Fakültesinde Görüntü İşleme ve Model Roket İmalatı dersleri aldılar. Samsun Üniversitesi Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinde, Uçuş Mekaniğine Giriş, Havacılık ve Uzay Mühendisliğinde Deneysel Uygulamalar dersi alarak, simülasyon cihazlarını deneyimlediler. TUSAŞ’tan Eğitim Kampına katılan mühendis ile söyleşi gerçekleştirdiler, Samsun Yurt Savunma Sanayii’nin Tekkeköy Üretim Tesisleri’ni gezip yetkililerden bilgi aldılar. HAVELSAN’dan Eğitim Kampına katılan mühendis ile söyleşi gerçekleştirdiler, Aziz Atik Fen Lisesi’nin bahçesinde roket yarışması yaptılar. Kampa katılan gençler ayrıca Samsun’un tarihi ve turistik yerlerini de gezdiler.

FİKİR İŞÇİSİ: ELVAN İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir