18 Ekim 2024

‘Sessiz katil’ olarak biliniyor! Kafanızda görülen 4 belirtiye dikkat

0

Kronik kan basıncı yüksekliği olan hipertansiyon; kalp damar hastalığı, böbrek yetersizliği, kalp yetersizliği, beyin kanamaları ve felç için ana risk faktörü. Bu nedenle hipertansiyonu erkenden teşhis etmek birçok hastalığın da önlenmesi için oldukça önemli.

Express’te yer alan habere göre sessiz katil hipertansiyonun kafada görülen 4 önemli belirtisi bulunuyor. Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) göre, tansiyonunuzun çok yüksek olması durumunda bu belirtiler ortaya çıkabilir.

Hipertansiyonu olan çoğu insan herhangi bir semptom hissetmiyor. Tansiyonunuzu kontrol etmek, yüksek tansiyonunuz olup olmadığını öğrenmenin en iyi yoludur. Hipertansiyon tedavi edilmezse böbrek hastalığı, kalp hastalığı ve felç gibi diğer sağlık sorunlarına neden olabilir. Kan basıncınız 180/120 veya daha yüksekse semptomları fark etmeye başlayabilirsiniz.

KAFADA ORTAYA ÇIKAN 4 SEMPTOM

Kafada ortaya çıkan dört semptom şu şekildedir:

1) Şiddetli baş ağrıları,

baş ağrısı dönmesi beyin

2) Bulanık görme veya görme değişiklikleri,

3) Burun kanaması,

4) Kulaklarda uğultu oluşması durumudur.

Bununla birlikte, WHO diğer potansiyel işaretleri şu şekilde sıralamaktadır:

Göğüs ağrısı
Baş dönmesi
Nefes almada zorluk
Mide bulantısı
Kusma
Endişe
Bilinç bulanıklığı, konfüzyon
Anormal kalp ritmi
Bu semptomlardan herhangi birini yaşıyorsanız ve yüksek tansiyonunuz varsa derhal yardım isteyin. Hipertansiyonu tespit etmenin tek yolu bir sağlık uzmanına kan basıncını ölçtürmektir. Kan basıncını ölçmek hızlı ve acısızdır.

Her ne kadar bireyler otomatik cihazlar kullanarak kendi tansiyonlarını ölçebilseler de, riskin ve ilgili durumların değerlendirilmesi için bir sağlık uzmanının değerlendirmesi önemlidir.

ALINTI: MYNET

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir