27 Ekim 2024

Mehmet Şimşek tek haneli enflasyon için tarih verdi

0

Bakan Mehmet Şimşek, Brookings Enstitüsü’nde düzenlenen etkinlikte Türkiye’nin ekonomik görünümü hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Enflasyonun uygulanan ekonomik programın etkisiyle düşüş kaydedeceğini belirten Şimşek, “Enflasyon, uyguladığımız programa yanıt veriyor” ifadesini kullandı. Ayrıca, para politikasının gecikmeli etkilerinin devreye girmeye başladığını vurgulayarak, “Negatif mali itki ve destekleyici gelir politikası dezenflasyon sürecini hızlandıracak” dedi.

Bakan, Türkiye’nin büyümesini sürdürebilmesi için fiyat istikrarının şart olduğunu, büyüme ile enflasyon arasında çelişki bulunmadığını da dile getirdi. Cari açıktaki daralmaya dikkat çeken Şimşek, “Petrol ve doğal gaz üretimindeki artış, enerji dönüşümü ve aktif sanayi politikalarıyla cari dengedeki iyileşmeyi kalıcı hale getiriyoruz” şeklinde konuştu.

Verimliliği artırmayı hedefleyen bir programları olduğunu belirten Bakan Şimşek, Türkiye’nin ticaretteki parçalanmalara karşı dayanıklı bir yapıya sahip olduğunu ifade etti. Gümrük Birliği ve 27 ülkeyle serbest ticaret anlaşmalarına sahip olduklarını hatırlatan Şimşek, toplam ihracatın yüzde 60’ının bu ülkelerle gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir