27 Ekim 2024

Emekli maaşları eşitleniyor: Refah payı gündemde

0

Ocak ayında enflasyon rakamlarıyla birlikte belirlenecek maaş oranlarında maaşların eşitlenmesinin de gündeme gelmesi emeklinin beklentisini arttırdı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri altı aylık oran kadar enflasyon artışı alırken emekli sandığı emeklileri ise %6 oranındaki toplu sözleşmenin üzerinde enflasyon farkını alacak.

Altı aylık enflasyon oranının henüz netleşmemiş olması ve düzenleme kapsamında yeni beklentilerin gündeme gelmesi emeklilerin Ocak ayında belirlenecek rakama ilişkin umutlandırdı. Üç aylık enflasyon %8.92 olurken yılsonu için tahminler yıllık enflasyonun %41 ila 48 aralığında seyredeceğini gösteriyor.

Bu tahminler kapsamında yapılan hesaplamalara göre altı aylık enflasyon %13 ila 15 bandında ortaya çıkarken SSK ve Bağ-Kur emeklileri için enflasyon artışı %13 ila 15 aralığında oluşurken memur emeklileri için ise %9 ila 11 arasında bir artış meydana geliyor.

Geçtiğimiz yıl Ocak ayında memur emeklilerinin artışı SSK ve Bağ-Kur emeklilerinden fazla oldu bu yıl ise durumun tam tersinin olması bekleniyor.

Ocak ayında emeklilerin maaşı yönelik beklentileri arasında refah payı da yer alıyor %13 ila 15 bandında çıkması öngörülen artışının yeterli olup olmayacağı noktasında tereddüt eden emekliler maaşlara refah payının eklenmesini de ümit ediyor.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir