27 Ekim 2024

Tarımda sorunlar masada: Samsun’da CHP’den her ilçe için ayrı hazırlık

0

Samsun’da tarımsal üretimin güçlenmesine, yetiştiricilerin ve tarıma dayalı iş kollarının gelişimine katkı sağlaması için CHP İl Başkanlığı tarafından başlatılan projeyle sorunlar belirlenecek, her ilçe için ayrı bir eylem planı hazırlanacak.

Hayvansal ve bitkisel yetiştiricilik yapan çiftçiler, tarıma dayalı sanayi ve ticaret çalışanları, doğa aktivistleri, ziraat mühendisleri, veterinerler, ilgili birlik ve oda temsilcilerinin paydaş olarak davet edildiği toplantılarda ilçelerin tarımsal durumu detaylı bir şekilde analiz edilecek. Üreticilerin karşılaştığı sorunlar tespit edilecek ve çözüm önerileri geliştirilecek. İklim değişikliği gibi gelecekteki olası senaryoların tarıma etkileri tartışılacak. Uzun vadeli tarım stratejilerine yönelik uzman görüşleri yetiştiricilere aktarılarak kırsal kalkınmaya katkı sağlanacak. Çiftçilere teknik bilgi ve destek verilecek. İlçe tarım veri tabanları oluşturularak daha etkin planlama yapılmasına katkı sağlanacak. Mahalle ziyaretleri düzenlenerek üreticilerin sorunları yerinde tespit edilecek. Ayrıca, kamuoyu bilgilendirme çalışmaları yapılarak, uzman görüşleri alınacak ve geniş katılımlı etkinlikler düzenlenecek.

CHP Samsun İl Başkanlığı tarafından hayata geçirilen çalışma Vezirköprü ilçesinden başladı. İl Başkanı Mehmet Özdağ’ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya il yönetim kurulu üyeleri, Vezirköprü İlçe Başkanı Nazım Kale,  Vezirköprü ilçe yönetim kurulu üyeleri, Karadeniz Birlik Vezirköprü Müdürü Fenni Çiftçi, çiftçiler, tarım çalışanları ve tarım ürünleri ticareti yapan vatandaşlar katıldı.. İl Yönetim Kurulu Üyesi Ziraat Mühendisi Esra Deniz Karagöl’ün  açıklamalarda bulunduğu, soruları cevaplandırdığı toplantıda Vezirköprü ilçesinde tarımın mevcut durumu, şikâyet ve öneriler konuşuldu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir