28 Ekim 2024

Samsun’da gurur ve coşku bir arada!

0

SAMSUN’DA 29 EKİM KUTLAMALARI 

Samsun’da gerçekleştirilen programlarda Cumhuriyet coşkusu tüm kenti sardı. Atatürk Anıtı’nda düzenlenen tören ve ‘Cumhuriyet Yürüyüşü’nde gurur ve coşku bir arada yaşandı.

ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK KONULDU 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programı kapsamında Atatürk Anıtı’nda çelenk koyma töreni düzenlendi. Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Garnizon Komutanı, Sahra Sıhhiye Okul ve Eğitim Merkezi Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Alâ, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk’un anıta çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. 

“EŞSİZ KAHRAMANLIK DESTANLARIYLA DOLU BİR ZAFER”

Vali Orhan Tavlı Anıt Şeref Defteri’ni imzaladı. Cumhuriyet’in 101. yılının büyük bir onur, gurur ve coşkuyla kutlandığını kaydeden Vali Tavlı, “Bugün, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefiyle Türk milletinin tabiat ve şiarına en uygun idare şekli olarak 29 Ekim 1923’te ilan ettiğiniz Cumhuriyet’imizin 101. yılını büyük bir onur, gurur ve coşkuyla idrak ediyoruz. İstiklalimize ve istikbalimize kasteden işgalcilere karşı ilk adımını 19 Mayıs 1919’da Samsun’umuzda attığınız Milli Mücadele’mizin her safhası eşsiz kahramanlık destanlarıyla dolu büyük bir zaferle taçlanmıştır” dedi.

Tören, anıttaki programın ardından Samsun protokolü ve binlerce vatandaş ve öğrencinin katılımıyla 1919 metrelik Türk Bayrağı eşliğindeki yürüyüş ile devam etti. Atatürk Anıtı önünden başlayıp İstiklal Caddesi’ni takip eden yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir